Stappenplan: mediation voor de VvE

Stel, er is ruzie in de Vereniging van Eigenaren (VvE), een vervelend conflict waarbij steeds maar geen goede oplossing wordt gevonden. Een rechtszaak starten is niet wat je wilt en je bent hard op zoek naar een manier om weer met elkaar om tafel te komen en een gesprek te voeren. Misschien is mediation dan wat voor jou(w VvE). Om je op weg te helpen daarmee heeft FUSE Mediation – speciaal voor Nederlandvve.nl – onderstaand stappenplan samengesteld, waarmee je in 4 eenvoudige stappen een mediationtraject start.

Door: mr. Margreet Malda, mediator bij FUSE Mediation

Stap 1: Inventariseer wie er deel moeten nemen aan het mediationtraject om tot een oplossing te kunnen komen voor het conflict.

Dit is een belangrijke voorwaarde voor mediation; zitten niet alle betrokkenen aan tafel dan heeft mediation geen zin; het conflict kan niet worden opgelost. Daarnaast moet iedereen die aan tafel komt te zitten bevoegd zijn beslissingen te nemen voor zichzelf of voor de partij die zij vertegenwoordigen. Klik hier om meer te lezen over vertegenwoordiging en VvE.

VERDER LEZEN? Neem nu een abonnement bij Nederlandvve.nl door hier te klikken.