Stappenplan plaatsen zonnepanelen bij VvE’s

Wilt u als VvE zonnepanelen plaatsen? Volg dan onderstaand stappenplan. Het stappenplan is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Nederlandvve.nl en Stichting VvE Belang, belangenorganisatie voor VvE’s en appartementseigenaren. Voor meer informatie over zonne-energie nodigen wij u van harte uit op het forum van de Zonne-Net Community.

Nut van zonne-energie

Vindt u uw energiekosten te hoog? Hebt u in uw koopflat een eigen cv-ketel en vindt u uw rekening voor gas en elektra te hoog en heeft u daardoor stijgende servicekosten?

De waarde van de appartementen blijft hierdoor achter bij andere. Kortom: u wilt uw energiekosten omlaag brengen. Dat kan op vele manieren, ook met het opwekken van zonne-energie door het plaatsen van zonnepanelen.

In tal van advertenties, tv-spots en websites staat dat zonnepanelen aantrekkelijk zijn om energie op te wekken. Echter, die adviezen zijn vaak niet toegesneden op koopflats en/of appartementen. Is uw gebouw inderdaad geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, welke voorwaarden worden daaraan gesteld, wat zijn de kosten en welke panelen zijn kwalitatief “de beste”? Een aantal vragen die beantwoord moeten worden om tot een juiste beslissing te komen.

Onderstaand stappenplan kan u helpen om ook op het dak van uw VvE zonnepanelen geplaatst te krijgen. In het stappenplan treft u links naar pagina’s met tips en adviezen die behoren bij de desbetreffende stap.

Stappenplan voor het toepassen van Zonne-energie in de VvE

  1. Oriëntatie/Vooronderzoek – Onderzoek of er binnen uw VvE

    VERDER LEZEN? Neem nu een abonnement bij Nederlandvve.nl door hier te klikken.