ChristaB

Aangemaakte reacties

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13219
  ChristaB
  Deelnemer

  Hoe ga je organiseren dat de “digibeten” kunnen deelnemen, en het woord voeren?

  Daar ga ik over nadenken. Wellicht dat buren of familieleden elkaar kunnen helpen. En de applicatie van nederlandvve geeft m.i. best veel opties om het makkelijk te organiseren (o.a. zonder videobellen als dat echt niet lukt, maar dan wel vragen per email o.i.d. kunnen stellen of zelfs alleen aanvinken wat je stemt).

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13218
  ChristaB
  Deelnemer

  Ik ga al je info eerst nog even goed doorlezen en laten bezinken. Voor nu laat ik je even met rust, want je hebt me al heel veel wijzer gemaakt! Echt super!
  En er is vast een oplossing te vinden voor een wens van een aantal leden waar de meerderheid positief over heeft gestemd, om dat ook conform wet- en regelgeving formeel te maken in Coronatijd.
  Ik heb vast nog wel vragen, maar dan kom ik later deze week/volgende week terug op deze post.
  Fijne avond nog!

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13214
  ChristaB
  Deelnemer

  Even kijken of ik het goed begrijp.. (overigens heb ik op aangeven van de bestuurder die sprak over 6 leden met hetzelfde doel een verzoek namens 6 leden ingediend). Maar ik heb óók 16 formulieren waarop getekend is door leden voor akkoord met het voorstel. Dat zou m.i. dan als die drempel gelden?
  Zo ja, dan zou het dus inderdaad mogelijk zijn dat we zelf de online vergadering organiseren en dat als bij online stemmen een meerderheid van de leden mee doet en daar een meerderheid dan voor stemt, het wel bekrachtigd is?
  Je begrijpt dat ik een leek ben, dus sorrie als ik vragen stel waar je wellicht al antwoordt op geeft. Ik waardeer je tijd om te reageren heel erg!

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13211
  ChristaB
  Deelnemer

  Dank je Bob. Die sites heb ik gelezen en zorgde vervolgens voor mijn zorg dat de nu gekozen weg van schriftelijk stemmen niet de juiste weg is.

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13207
  ChristaB
  Deelnemer

  Ondertussen vraag ik me af of er wellicht nog een andere weg is om te bekrachtigen: zou je de opgehaalde schriftelijke stemmen (meerderheid positief) met twk kunnen bekrachtigen op de eerstvolgende fysieke vergadering?

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door .
  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13204
  ChristaB
  Deelnemer

  Ik begrijp je reactie en je vragen zijn terecht.
  Het is niet mijn bedoeling iemand te dwingen. Maar feit is wel dat er een digitale oplossing voorhanden is, maar daar geen gebruik van wordt gemaakt omdat degene die het moet organiseren niet wil omdat hij/zij het niet kan. Het zit hem m.i. niet in niet willen om dwars te liggen (hoop ik).
  Maar ik begrijp ook uit je reactie dat een ander lid, die wel digitaal vaardig is, ook een online vergadering zou mogen organiseren (wellicht wil de bestuurder het dan misschien wel samen doen)? Wat zijn daar dan de voorwaarden voor?

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13202
  ChristaB
  Deelnemer

  Nb. Het zijn niet totaal 6 leden. 6 vd totaal 30 hebben de vergadering aangevraagd en 16 leden hadden al aangegeven voor te zullen stemmen.

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #35108
  ChristaB
  Deelnemer

  Het klopt dat het in die zin geen spoed is. Maar dat doet wat mij betreft niet af aan het feit dat de leden een vergaderbesluit wensen, maar de daarvoor benodigde weg niet wordt bewandeld omdat een bestuurder niet digitaal wil/kan vergaderen.
  Overigens heb ik het voorstel op papier gezet en dit bij het meerendeel van de leden mondeling toegelicht en bij een aantal in de brievenbus gedaan. In dit voorstel staat de uitnodiging om vragen te stellen.
  De meerderheid van de leden zijn akkoord met het voorstel. Maar nu moet het nog wel bekrachtigd worden. Als 100% schriftelijk stemmen niet haalbaar is, dan blijft online vergaderen/stemmen toch als enige over? Dus hoe krijgen we nou de bekrachtiging voor elkaar als je bestuurder niet de juiste/formele weg wil/kan bewandelen?

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #13199
  ChristaB
  Deelnemer

  @DikOz: met Prikbord bedoel je een digitaal prikbord begrijp ik nu. Ik dacht een écht prikbord 🙂

  @Bob
  : het aantal is 6 leden.
  De vraag of het spoed is, is relatief en is hier ook niet mijn vraagstuk. Wat ik spoed vind, is voor een buitenstaander wellicht geen spoed. Het gaat over toestemming over het maken van twee doorvoeren in de buitenmuur van appartementen. Deze toestemming is door de leden eerder gewenst dan dat er weer een fysieke vergadering gehouden mag worden.
  Ik ben dus op zoek naar het vraagstuk wat te doen als een bestuurder geen digitale vergadering uitroept zoals gevraagd, maar een schriftelijke stemming. Ik begrijp dat een enkele schriftelijke stemming 100% eist, maar dat is niet haalbaar doordat 1 vve-lid in een verpleeghuis woont en niet meer in staat is om te stemmen (ook niet om een volmacht te geven). Dus ik begrijp dan dat een online vergadering de enige optie is om toestemming voor de doorvoeren te rechtvaardigen? Of moet je een digitale vergadering afdwingen (er is hier een prachtig platform om dat te organiseren). Maar mag bv een lid buiten het bestuur dit organiseren als het bestuur niet digitaal vaardig is?

  In reactie op: Bestuur wil/kan niet online vergaderen #35105
  ChristaB
  Deelnemer

  Goedemorgen! Bedankt voor de reactie. De bestuurder heeft een stemformulier in alle brievenbussen gedeponeerd. Hierop moet je ondertekenen, waardoor de identiteit wordt vastgesteld. Is dat gelijk aan een berichtendienst zoals het prikbord? Maar dan nog is het me nog niet helemaal duidelijk of en in welke verhouding de uitgebrachte stemmen geldig zijn? Als de helft + 1 van het aantal bewoners positief instemt met het voorsel, is het dan in orde?

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)