Gratis geld

Aangemaakte reacties

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9401
  Gratis geld
  Deelnemer

   Dit wist zelfs mijn rechtsbijstand mij niet te vertellen. Die dachten ook dat het altijd verplicht was.

   Persoonlijk denk ik dat de rechtsbijstand echt wel de verschillen tussen een boek 2 en boek 5 vereniging zal weten. Ook zij zullen jouw waarschijnlijk iets verteld hebben op basis van de informatie die zij van jou verkregen hebben. En dat zie je op het forum ook gebeuren, er wordt gereageerd op basis van de informatie die zichtbaar is. Niets menselijks is ons vreemd 😉

   Hoi Rob,
   Ik wist op het moment dat ik mijn rechtsbijstand geraadpleegd heb al wel dat er geen splitsingakte was. De medewerkster moest mij vertellen dat er ook VvE’s kunnen bestaan zonder splitsingakte. Maar mijn lidmaatschap zou ik toch echt niet op kunnen zeggen volgens haar …

   In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9399
   Gratis geld
   Deelnemer

    De grote grap is wat mij betreft dat alle posters “jumping to conclusions”, en zonder jou nadere vragen te stellen, in de vrije regeneratie elkaar bestoken met “feiten” en argumenten/artikelen die in jouw casus geheel niet ter zake zijn/doen. Alle hulp en antwoorden zijn gebaseerd op een boek 5 vereniging terwijl jij lid bent van een “gewone” boek 2 vereniging. 😉

    Dank voor je reactie. Nadat ik gister avond op een site stuitte waar er voor mij voor het eerst gepraat werd over een “gewone” VvE, werd mij dat ook duidelijk. Ook werd mij duidelijk dat ik dus weldegelijk mijn lidmaatschap kan opzeggen. Dit wist zelfs mijn rechtsbijstand mij niet te vertellen. Die dachten ook dat het altijd verplicht was. Dank voor het meedenken 👍

    Tweemaal graag gedaan. 😉 Na opzeggen is de/jouw eigendom van betreffende stukken grond overigens nog niet opgegeven. Mogelijk kun je nog tegen kosten aanlopen en ligt ongerechtvaardigde verrijking op de loer. Statuten van de vereniging zou je moeten kunnen krijgen via het bestuur. Succes gewenst.

    Daar ben ik mij bewust van indd. Ik heb dr notariele akte die gebruikt is bij de inschrijving bij de KvK en eventuele statuten opgevraagd bij het bestuur. Eenmaal ontvangen ga ik er eerst eens goed voor zitten 👍

    In reactie op: VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond #9396
    Gratis geld
    Deelnemer

     Mijn vraag is dus eigenlijk; kan ik van deze VVE afkomen?

     Het juiste antwoord luidt JA. Refererend aan mijn post in jouw andere thread geef ik aan dat jouw lidmaatschap NIET kwalitatief is, waarmee opzeggen zonder meer mogelijk is.

     Dank, ik was inmiddels ook al op een site gestuit waar dit vermeld stond. Bedankt voor de bevestiging en het meedenken 👍

     In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9395
     Gratis geld
     Deelnemer

      De grote grap is wat mij betreft dat alle posters “jumping to conclusions”, en zonder jou nadere vragen te stellen, in de vrije regeneratie elkaar bestoken met “feiten” en argumenten/artikelen die in jouw casus geheel niet ter zake zijn/doen. Alle hulp en antwoorden zijn gebaseerd op een boek 5 vereniging terwijl jij lid bent van een “gewone” boek 2 vereniging. 😉

      Dank voor je reactie. Nadat ik gister avond op een site stuitte waar er voor mij voor het eerst gepraat werd over een “gewone” VvE, werd mij dat ook duidelijk. Ook werd mij duidelijk dat ik dus weldegelijk mijn lidmaatschap kan opzeggen. Dit wist zelfs mijn rechtsbijstand mij niet te vertellen. Die dachten ook dat het altijd verplicht was.
      Dank voor het meedenken 👍

      In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9385
      Gratis geld
      Deelnemer

       Goeie avond Bob,
       Ik kan je niet helemaal volgen. Wat is er zo grappig aan als ik vragen mag?
       Ps. Het citaat dat je aanhaalt is uit een reactie die ik vandaag einde van de middag heb gepost.

       In reactie op: VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond #9377
       Gratis geld
       Deelnemer

        Goede middag allen

        CBI moet CBS zijn en de sib-code 94997

        In reactie op: VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond #9369
        Gratis geld
        Deelnemer

         Goede middag allen,
         Na een recente poging van het bestuur om de aanschaf van AED te financieren met geld uit de algemene middelen van onze VvE, heb ik dit toch maar weer opgepakt.
         Ik heb mij dus richting Kadaster bewogen om de splitsingakte op te vragen. Nu blijkt die niet te bestaan. Er zijn dus ook geen statuten en regelementen en/of verwijzingen naar standaard regelementen.
         Er is wel een registratie bij de KvK bekend als “Vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid”. Deze heeft sib-code 94997 (overige belangenbehartiging). De omschrijving van wat dit omvat wijkt echter wel af van die op de site van het CBS.
         Omschrijving CBS site:
         Belangenbehartiging van eigenaren en huurders van woningen met betrekking tot hun woon- en leefgenot,
         w.o. flatexploitatieverenigingen;
         w.o. huurdersverenigingen;
         w.o. verenigingen van eigenaren van gemeenschappelijke antennesystemen.
         Omschrijving KvK inschrijving:
         Belangen behartigen van de leden van de vereniging, zijnde de eigenaars en/of huurders van de 38 woningen. Het beheren van de gemeenschappelijke eigendommen.
         Vraag: Kan iemand mij vertellen of dit zomaar kan? Kan er op deze manier afgeweken worden van c.q. invulling gegeven worden aan de in de sib-code gestelde richtlijnen/bepalingen door het CBS?
          

         In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9356
         Gratis geld
         Deelnemer

          Goede avond,
          Bij dezen even een update van de situatie. Het bestuur heeft een (zeer onprofessionele) mail de deur uitgedaan naar alle leden van de VVE waarin zij laten weten dat zij vanwege mijn bezwaar de donatie niet zullen doorzetten.
          Bedankt allemaal voor alle informatie.

          In reactie op: Bestuur wil donatie uit kas aan derden doen #9333
          Gratis geld
          Deelnemer

           Heel erg bedankt allemaal. Vooral voor de link naar de site met het antwoord 😉. Het is fijn om te weten dat je als lid van een VVE door de wet beschermt bent voor dit soort praktijken.
           Ik heb inmiddels gereageerd richting het bestuur en hen geadviseerd bij de wijkraad aan te kloppen. Als zij het toch doorzetten dan ga ik juridische stappen ondernemen.
           Bedankt 👍

           In reactie op: VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond #8839
           Gratis geld
           Deelnemer

            Dat bedoelde ik ook: De splitsingsakte gaat vermoedelijk ook niet over uw huis, maar slechts over dat gezamenlijke stukje grond. Vermoedelijk is er een VvE waarvan de leden zijn de huiseigenaren en is in de akte geregeld hoe dat stukje grond is gesplitst of juist niet is gesplitst maar gezamenlijk eigendom. Daarom, lees de akte. Er zijn ook andere VvE’s dan appartementengebouwen, zoals bijvoorbeeld een aparte VvE voor een parkeerdak. Zonder inzage in de akte kunnen wij u niet verder helpen.

            Bedankt voor je reactie.
            Ik ben op het moment niet in het bezit van deze akte. Die zal ik eerst eens opvragen.
            Wat ik uit het bewijs van eigendom van mijn woonhuis en grond haal, is dat de stukken grond van de VvE onverdeeld zijn. Is er aan de hand van dat feit al het één en ander vast te stellen wat betreft mijn opties uit deze VvE te stappen?

            In reactie op: VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond #8834
            Gratis geld
            Deelnemer

             Nee. Lees de splitsingsakte. Daar staan uw rechten en plichten. Afsplitsing kan alleen door wijziging van deze splitsingsakte en daarvoor is medewerking vereist van alle overige eigenaren als ook eventuele hypotheek nemers (banken bijvoorbeeld) van al die eigenaars als ook begunstigden uit hoofde van erfdienstbaarheden. En is een notarieel proces.

             Ik begrijp het verhaal van de afsplitsing. Maar lees mijn verhaal eens goed. Het gaat om wat stukjes grond die niets met mijn grond en woning van doen hebben. Het gaat niet om een appartementen complex, maar om een buurt met 38 eensgezinswoningen.
             Is een VvE constructie überhaupt wel van toepassing op mijn situatie? Is een dergelijke afsplitsing wel rechtsgeldig als mijn grond en mijn huis geen enkele relatie hebben met de grond van deze VvE? Om welke reden kan ik met mijn grond en huis verplicht worden deel uit te maken van deze VvE?
             Ik kan helaas nergens antwoorden op deze vragen vinden. Het gaat overal alléén maar over appartementcomplexen.

            11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)