Jacob51

Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: kascommissie negatief advies over reservefonds: wat nu? #36633
  Jacob51
  Deelnemer

  Monaster, er is géén mjop aanwezig. Dat komt pas dit jaar. Willens en wetens is er wat betreft 2021 voor gekozen om niet te voldoen aan de wettelijke voorschriften. Het is voor de VVE leden namelijk goedkoper om te doen alsof er toen wel al een mjop bestond want dan is de jaarlijkse dotatie een stuk lager. Mijn punt: deze strikt genomen onwettige handeling van de VVE kan plaatsvinden omdat er toch geen sancties zullen volgen.

  In reactie op: kascommissie negatief advies over reservefonds: wat nu? #36631
  Jacob51
  Deelnemer

  RonaldL: Dit gedrag (het niet volgen van de regels) is inderdaad niet leuk maar wel de realiteit van alle dag zoals dat is te observeren in zo’n beetje alle facetten van onze Nederlandse samenleving. Dat heet verloedering.

  Resumerend naar aanleiding van bovenstaande commentaren (met dank daarvoor, het is zeer gewaardeerd!):
  Leden van een VVE kunnen de wettelijke vereiste dotatie aan het reservefonds bij ontbreken van een deugdelijk mjop aan hun laars lappen want er bestaan toch geen financiële sancties. Een negatief advies van de kascontrolecommissie daaromtrent kan zonder problemen genegeerd worden.

  Oplossing:
  Externe professionele controle (door een accountant?) van een VVE-begroting verplichten met de mogelijkheid om illegitiem financieel gedrag te bestraffen?
  Gaarne jullie ideeën daarover.

  In reactie op: kascommissie negatief advies over reservefonds: wat nu? #36629
  Jacob51
  Deelnemer

  Uiteraard heeft de vve opdracht aan de beheerder de opdracht gegeven om een mjop op te tuigen. Dat was in 2020. Door Corona en personele problemen is volgens de beheerder/ administrateur uitvoering van de mjop helaas vertraagd. Onze beheerder meent nu dat handhaving door de overheid toch niet top is dus we doen maar net of er al een mjop bestaat voor 2020 en 2021.
  Vve advocaten bevestigen helaas het standpunt dat er toch niet gehandhaafd wordt. Op grond daarvan heeft de ledenvergadering het advies van de kascommissie om eerst het reservefonds aan te vullen, naast zich neergelegd.

  In reactie op: kascommissie negatief advies over reservefonds: wat nu? #36617
  Jacob51
  Deelnemer

  Regel is bekend. Het bedrag was € 9.500 en moet zijn € 23.000. Behoorlijk verschil, toch?
  Ik vraag me af of het juridisch niet aanvechtbaar is?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)