Jimbo

Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Anoniem stemmen, welk pakket #35141
  Jimbo
  Deelnemer

   Ja, met statuten, etc. In het koopcontract staat ook vermeld dat je lid bent van een VVE. Leden kunnen niet hun lidmaatschap opzeggen.
   Ben ook op zoek naar iemand die ons kan adviseren, er gaan meerdere zaken niet goed, omdat het best een complexe materie is.

   In reactie op: Bestuur wil dat ALV beslist over pergola #12943
   Jimbo
   Deelnemer

    Heb zelf ook eea meegemaakt met pergola’s, maar dan met buren en gemeente. Deze stonden echter op de erfgrens of voorkant tuin waar een schutting niet hoger mag zijn dan 1 meter. En idd een Pergola valt hierbuiten en valt onder tuinmeubilair en mag dus blijven staan.
    De vraag is nu, waar staat die Pergola, op de erfgrens of in het midden van de tuin. Op de erfgrens dan kunnen ze een punt hebben. In het midden van de tuin dan hebben ze er niets over te zeggen, mits er niets in de statuten of huishoudelijk regelement staat.

    In reactie op: Kosten Lift telefoon #12676
    Jimbo
    Deelnemer

     De discussie al vaker gehad met KPN voor zakelijke klanten. Puntje bij paaltje sloot ik altijd particuliere ISDN en Internet abonnementen af bij zakelijke klanten omdat het heel veel geld scheelde. Hun antwoord was steevast dat particulieren een mindere service kregen en ik niet op de perfecte zakelijke service hoefde te rekenen bij storingen. Heb zelf ook een prive abonnement op de zaak staan. zowel internet als mobiel. werkt prima. Even overleggen met de onderhoudsfirma van de lift lijkt me het beste, en dan naar een (XL) kpn winkel gaan om eea om te zetten.

     In reactie op: aantal stemmen/appartementsrechten #12673
     Jimbo
     Deelnemer

      Ze zijn in bezit van de Vereniging. Ze moeten nog verkocht en bebouwd worden. Lang verhaal, maar in het kort: met de opstelling van de VVE is een stuk grond bedongen. Dit stuk grond zou bebouwd worden met nog eens 8 appartementen, is al ingetekend bij het kadaster. De werkelijk verkoop en uitvoering is echter nooit gebeurd en alles ligt er nog braak bij (al 20 jaar). Men heeft toen wel al 78 appartementsrechten benoemd. Maar we zijn maar met 70.

      In reactie op: Onvoldoende geinformeerd – toch besteld #12462
      Jimbo
      Deelnemer

       Als ik het zo lees, beslist het bestuur (met enkele leden?) welke offerte er wordt gekozen. Dit is onjuist, het bestuur beslist helemaal niets, moeten ze ook niet willen.
       Bestuur vraagt drie offertes aan vervangen hout en drie offertes vervangen kunststof
       Eerste stemming: hout of kunststof, leden beslissen
       Tweede stemming: kiezen uit de drie offertes , leden beslissen.
       De leden kiezen de offerte, Het kan zijn dat offerte A goedkoper is, maar offerte B betrouwbaarder is, of extra opties, of beter materiaal.
       Het bestuur heeft hier geen enkele beslissingsbevoegdheid in. Ze kunnen wel hun voorkeur uitspreken.
       Zoek enkele leden, en stuur zoals Mako247 zegt een aangetekende brief naar het bestuur en meld dat er onjuist is gehandeld.
       Stemmen kan volgens mij ook schriftelijk. Om na afloop de stemuitslag naar de leden te sturen (in de vergadering ziet men ook wie waar op stemt, dus waarom niet op papier zetten.) Heb je ook geen gezeur dat ze vals hebben geteld. Ieder kan zien dat zijn stem klopt.
       Administratie is voor een ieder inzichtelijk.

       In reactie op: Hoe behoort het te zijn #12159
       Jimbo
       Deelnemer

        De erfafscheiding is ook voor 1/30 deel van u. Dus ja, u had daar in gehoord moeten worden.
        Even een berichtje naar de woningbouwstichting en vragen hoe e.e.a. is gebeurt. Ik vermoed een ijverige medewerker die niet weet hoe het werkt in een VVE en in zijn onschuld toestemming heeft gegeven. Leermomentje voor de toekomst.
        Wij hebben ook een beheerkantoor, maar toen ik hem laatst vroeg waarom hij het bestuur niet aansprak op fouten zei hij doodleuk ‘dat staat niet in mijn taakomschrijving, daar bemoei ik me niet mee’. Dus dat wil ook niet alles zeggen.

        In reactie op: Verschil van mening in de controle commissie #11954
        Jimbo
        Deelnemer

         Super, dank je. Inmiddels op persoonlijke titel een verslag uitgedaan.
         Dat het te duur is, is een lastig verhaal. In de vergadering (en in de notulen) staat tot driemaal dat het een x bedrag niet zou overschrijden. Aan het eind is een mandaat gevraagd voor bijna het dubbele. Het bedrag van het mandaat kon niet worden aangepast omdat er leden waren die van te voren al een stem hadden afgegeven en er dan een nieuwe vergadering moest worden gepland (volgens de dagvoorzitter/beheerkantoor). De gemaakte kosten zitten ver boven het bedrag wat tot drie maal toe is benoemd, maar net onder het mandaat. beheerkantoor en penningmeester zeggen nu dat ze binnen het mandaat zijn gebleven en dat alles correct is. we praten over een verschil van bijna 20.000 euro. Op vragen mbt het genoemde lagere bedrag in de notulen geven ze alleen maar aan dat ze binnen het mandaat zijn gebleven.
         (achteraf had het bestuur drie offertes op moeten vragen en de vergadering moeten laten kiezen. Maar ja er zit voor duur geld een beheerkantoor en dan ga je er ten onrechte vanuit dat die wel weet hoe het werkt).

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)