Kapoentje

Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6818
  Kapoentje
  Deelnemer

   Goedemiddag Bob, Rob en allen die me tot nu toe steunden met info. Waarvoor dank!
   Even tav Bob: ik las uw reactie gisteren “diep in de avond” en besefte: dit is de oplossing. Waarom dacht ik daar zélf niet aan? Is een vraag die niet relevant ( meer) is.
   Gelukkig heb ik altijd nog een soort van vrienden op het VvE-forum.
   De genoemde informatie heb ik per omgaande besteld en ets voilà: even later kon ik tot mijn grote vreugde beschikken over de broodnodige info.
   De volgende stap is ws een brief naar beide mensen sturen, zal even zoeken naar een voorbeeldbrief maar misschien kan ik volstaan met de vraag of er in elk geval contact kan zijn. Er is genoeg info te vinden in voorgaande postins van u of anderen. Als ik er niet uitkom of als ik gewoon nog een vraag heb kom ik weer ” buurten”.
   Voor nu dank ik u allen hartelijk.
   Heel fijn dat er op dit forum zoveel hulpvaardige mensen meekijken en helpen.
   Dag!

   In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6780
   Kapoentje
   Deelnemer

    Goedemorgen Mr.Wat fijn dat u me op deze manier helpt!
    De gemeente Arnhem is idd niet echt scheutig met hulp.
    Dank voor uw tip om de gemeente ” wakker ”  te schudden omtrent hun beleidsvoornemen zoals de urgente opgave van de gemeente mbt het ondersteunen van VvE’s.
     
    Ik had gisteren voor de zoveelste keer contact met de kvk en kreeg dit keer – hopelijk – goede informatie. Ik kan namens mijn zus de VvE inschrijven en de benodigde stukken doen toekomen aan de kvk. Daarna is het volgens degene die ik sprak een zaak van de nieuwe eigenaar. Tijdens het passeren van de akte bij de notaris moet dan de overdracht geschieden en kan mijn zus zich uitschrijven bij de kvk.  Mijn werd verzekerd dat ik het zo kan regelen.
    Ik ga (eventueel) nog te rade bij een advocaat omdat ik niet wil dat mijn zus achteraf met een onaangename verrassing geconfronteerd word. Zij is zelf niet in staat dit te regelen en is niet kapitaalkrachtig genoeg. Al heb ik haar attent gemaakt op de mogelijkheid bij een juridisch loket te vragen naar e.e.a.. Ook vertelde ik dat ze bij een aantal advocaten informatie kan krijgen tijdens een soort inloopspreekuur.
    Nu: De gemeente attent maken op hun eigen uitvoeringsagenda en vooral de boel regelen op de wijze die de kvk aandroeg.
    Mocht u of iemand anders nog goede tips hebben: ik houd me aanbevolen. Ik zal zelf uiteraard ook verslag doen van wat er wel en wat niet werkt.
    Nogmaals Dank!

    In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6755
    Kapoentje
    Deelnemer

     Goedemorgen Mr,
     Mijn zus woont in Arnhem. Een VvE balie…had ik nog niet gevonden ondanks alle gezoek:-)
     Ik houd me aanbevolen voor uw tip(s). alvast bedankt.

     In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6753
     Kapoentje
     Deelnemer

      Goedemorgen alexander,
      Dank voor uw reactie. Ik heb contact gehad met de makelaar. Hij was enerzijds vrij duidelijk over het feit dat het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk is een woning zonder actieve VvE te verkopen. Maar toen ik concreet wilde maken hoe ze een buffer cq depot moest vestigen werd het een stuk vager. Waar het op neerkomt is wat u ook zegt`; maak de Vve actief…..maar om contact te krijgen met  de eigenaren van de twee bovenwoningen zal ik nog een aardig kunsttukje uit moeten halen vrees ik. Hoe dan ook; heel fijn dat u reageerde.

      In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6748
      Kapoentje
      Deelnemer

       Ik bedoelde natuurlijk slapende VvE’s , excusez le mot.

       In reactie op: Niet actief, wat te doen? #6747
       Kapoentje
       Deelnemer

        Goedeavond,
        Mijn zus wil haar appartement te koop zetten. Het gaat om een benedenwoning waarboven twee woningen zijn met elk een andere eigenaar waarvan de namen bij haar onbekend zijn. Het gaat om eigenaren die van oorsprong uit respectievelijk Turkij en Marokko afkomstig zijn. De woningen zijn voor zover mijn zus weet verhuurd aan een jonge man en een aan een stichting die mensen plaats die begeleid worden om bepaalde redenen.
        Wat ik me afvraag is: hoe kan een makelaar tegen haar zeggen dat de woning zonder actieve VvE vrijwel onverkoopbaar is maar haar tegelijk aanraden om in te schrijven bij de kvk en een soort v depot te storten waardoor de woning verkocht kan worden. Vanochtend waren medewerkers aanwezig om foto’s te maken en de woning in te meten.
        Wat moet ze nu doen? De woning op bv funda laten zetten of dit eerst deugdelijk regelen? ze is zelf niet in staat dit aan te pakken daarom verdiep ik me in deze materie. Wat ik tot las over slapende ave’s en de mogelijkheid deze wakker te maken stelt me niet gerust.
        Wat te doen? Naar een advocaat of notaris of??? Wie kan me een eindje op weg helpen? Alvast erg bedankt.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)