lenp

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • lenp
  Deelnemer

  We hebben net gesproken met de onderburen.
  De verzekering keert niet uit omdat de verrotting is ontstaan door langdurige inwerking van water en niet plotseling is opgetreden. De buren beschikken over een NHG-rapport waarin staat dat het gedeelte waar de verrotting is opgetreden niet bereikbaar is, en de verrotting is destijds dus niet opgemerkt. Pas toen de buren door de vloer zakten is het geconstateerd. Desondanks wil de verzekering niet uitkeren. De buren hebben een contra-expert geraadpleegd en die achtte de kans klein dat de verzekering hun standpunt zou wijzigen, en hebben ze uiteindelijk niet ingeschakeld.

  lenp
  Deelnemer

  Nogmaals bedankt Colin!
  Wij dachten dus ook al zoiets. Ze zijn gewoon beneden aan de slag gegaan zonder dat ons ooit iets gevraagd is. De onderburen gingen er volgens mij van uit dat de verzekering zou betalen, maar dat is niet gebeurd, en nu hopen ze een deel van de kosten bij ons terug te krijgen.
  Wij gaan er gewoon open in morgen en willen graag weten waarom de verzekering niet uit wil betalen, want de onderburen deden daar een beetje wazig over (volgens mij zegt de verzekering achterstallig onderhoud). We doen uiteraard geen toezeggingen. Wordt vervolgd….

  lenp
  Deelnemer

  Bedankt voor de informatie.
  De onderburen hebben niet overlegd met ons wie/wat/hoe de schade gerepareerd gaat worden, en zonder overleg een (bevriende) aannemer alle schade laten repareren. Ik weet nog niet wat het bedrag is voor het repareren van de vloer, dat hoor ik morgen. Is het niet zo dat er vooraf overleg hierover gevoerd had moeten worden?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)