Probitas

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Taken beheerder #4364
  Probitas
  Deelnemer

  Bedankt voor de informatie Rob!

  In reactie op: Taken beheerder #4363
  Probitas
  Deelnemer

  Bedankt, Bob! Wij hebben inmiddels contact opgenomen met het juridisch loket maar zij kunnen ons niet helpen omdat het om een VVE gaat en verwijzen naar de rechtsbijstand.

  In reactie op: Rechtgeldigheid machtigingen #4352
  Probitas
  Deelnemer

  Hi Bob, Bedankt voor de uitleg.
  De eerste eigenaar heeft net geen meerderheid van de stemaandelen. Er zijn 55 eigenaren waarvan één de eerste eigenaar van het hele complex is. Zijn machtiging geeft hij voor een ALV aan de beheerder. Die zit de vergadering voor. Er komen weinig eigenaren naar de vergadering en maar een paar geven op tijd een machtiging aan een mede-eigenaar die wel aanwezig is. Zo heeft de beheerder altijd een meerderheid. B.v. heeft de beheerder na een heftige discussie een verhoging van de VVE-bijdrage tegen aanwezige deelnemers (eigenaren en rest van de bestuursleden) doorgezet. Het gebrek aan initiatief van de VVE-leden is een van onze grootse problemen.
  Voor de rest van het verhaal zie a.u.b. mijn tweede post onder “taken beheerder”. Daar komen de twee vraagstukken bij in mijn laatste post bij elkaar.

  In reactie op: Rechtgeldigheid machtigingen #4349
  Probitas
  Deelnemer

  Hi Bob,
  Hartelijk dank voor jouw reactie.
  Wij hebben het modelreglement uit 1992 (gele boekje). Dat een een beheerderscontract is alles wat wij tot nu toe hebben.
  Wat houdt MR2006 in a.u.b.?
  De machtiging is juist doorlopend bedoelt. Anders hebben wij met elke ALV het probleem dat de beheerder met een volmacht van de eerste eigenaar komt en bij gebrek aan machtingen door de andere eigenaren altijd een meerderheid heeft.
   
   

  In reactie op: Taken beheerder #4348
  Probitas
  Deelnemer

  Nee, er is geen vergadering geweest. De beheerder is ook bestuurslid en dat was al zo toen wij bestuursleden werden. Het is ons inmiddels duidelijk dat dit niet goed is. Wij willen ook graag van deze beheerder af. En daar ligt nu juist het probleem.
  Wij hebben het contract in 9-2015 opgezegt. In december 2015 waren er tijdens een door ons hiervoor uitgeschreven ALV voldoende machtigingen en eigenaren aanwezig, om dit besluit te steunen. Sindsdien zegt de beheerder dat dit niet volgens het gele boekje is en de machtigingen niet rechtsgeldig zijn.
  Hij wilde tenminste nog tot eind 2016 beheren, want het contract was volgens hem niet onder inachtneming van de termin van drie maanden opgezegt, omdat er toen nog geen machtigingen waren.
  Nu zijn we meer dan een jaar verder en hij komt nog steeds met dezelfde argumenten zonder dit te specificeren. Hij laat gewoon niet los en de andere bestuursleden en eigenaren zijn bang dat er een rechtszaak van komt en zij persoonlijk aansprakelijk gesteld zullen worden.
  Lang verhaal in een notendopje maar hier komt het op neer.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)