Ramon79

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3955
  Ramon79
  Deelnemer

   Daarom probeer ik het ook zo goed, als ik kan, mogelijk uit te zoeken. Zodat ik het straks goed kan verwoorden naar de rest van de bewoners. Want dat er iets moet gebeuren is een ding wat zeker is. IK wil namelijk van mijn huis af en dat kan dus alleen als iedereen mee werkt.

   ersoonlijk vind ik een appartement tegen marktprijs proberen te verkopen in zo’n ‘VvE’ pure oplichting

   Ik geef je ook helemaal gelijk. Wil het ook netjes verkopen. En laten we ophouden over marktwaarde. Want als we het verkopen voor de vraagprijs draaien we alsnog 35.000 euro verlies.

   In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3953
   Ramon79
   Deelnemer

    Ik ben weer een stapje wijzer, althans dat denk ik
    Ik heb de splitsingsakte, zover ik het kan begrijpen eens stevig door gelezen.
    Het reglement stamt van feb 1973
    Artikel 10.1 zegt:
    Iedere eigenaar of gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk, de plafonds, de afwerklagen van vloeren en balkons, het stucwerk, het schoonhouden en ontstoppen van alle sanitair en leidingen, de reparatie en vervanging van hang- en sluitwerk aan deuren en ramen, ook aan die, welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen de gemeenschappelijke gedeelten en het privé gedeelte, de reparatie en vervanging van de privé brievenbus, de reparatie van radiatoren en
    radiatorkranen.
    Als aanvulling staat in de splitsingsakte:
    Tot het onderhoud als bedoeld in artikel 10.1 behoort met name ook het onderhoud of de vernieuwing van raamkozijnen, de particuliere voordeuren en andere buitendeuren behorende tot een privé gedeelte. Daarbij is er nog een aanvulling: Tot het onderhoud behoort tevens het onderhoud of de vernieuwing van het dak gelegen boven elk der bovenwoningen.
    Als ik het goed begrijp staat er dus in onze splitsingsakte dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn eigen appartement en onderhoud daarvan.
    Nogmaals gezamenlijke ruimtes hebben wij niet. Dus kan iemand mij uitleggen waar wij als leden dat maandelijks een bedrag voor zouden moeten betalen?

    In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3950
    Ramon79
    Deelnemer

     Ondertussen wel iemand gesproken die ook haar woning wil verkopen. Dus heb in ieder geval nog iemand achter ons staan 🙂

     In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3948
     Ramon79
     Deelnemer

      Heb net wat buren gesproken (degene die 15.000 euro betaald hebben bij kadaster/gemeente om van bovenhuis/onderhuis 1 woning te creëren)
      Die begonnen heel hard te lachen.
      VVE? Ik heb niets met een VVE te maken, heb een eengezinswoning roepen ze dan.

      In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3946
      Ramon79
      Deelnemer

       Ben eens even wat dieper in de situatie gedoken.
       Wat mij opvalt is dat bij de Kvk diverse VVE’s zijn ingeschreven welke maar 2 of 4 woningen bevatten.
       De Weissenbruchstraat in Den Haag bijvoorbeeld heeft heel veel verschillende VVE’s
       Elk “blok” (onderhuis/bovenhuis) heeft zijn eigen VVE ingeschreven, sterker nog. Er hebben zich zelfs enkele ingeschreven als hun eigen VVE.
       Dit zou voor ons de makkelijkste manier zijn ook. Want nogmaals. Ik heb maar met 1 iemand wat te maken. En dat zijn mijn onderburen. Met de rest deel ik niets gezamelijk.
       Als ik van een eensgezinswoning 2 appartementen maak. Krijg ik eenzelfde situatie namelijk. Onze woningen zijn eigenlijk opgesplitste eensgezinswoningen (zo zou je het kunnen zien)
       Kijk wonen wij nou echt in een complex, met trappenhuis, openbare ruimtes etc etc etc etc. Dan begrijp ik de situatie helemaal.

       In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3940
       Ramon79
       Deelnemer

        Degene die drie jaar geleden zichzelf heeft ingeschreven als bestuurder en per ommegaande het appartement heeft verkocht, heeft de kopers een rad voor de ogen gedraaid en is er nog mee weggekomen ook. Het verbaast me dat deze persoon kennelijk nog steeds staat ingeschreven.

        Nee je begrijpt het verkeerd, de “koper” van dat appartement heeft de VVE ingeschreven bij de KVK. Deze meneer woont er dus nog. Ik ga hem dan ook maar eens aanspreken dat hij de boel in werking moet gaan zetten. Hij heeft zich ingeschreven als bestuurder, dan mag hij het regelen ook. Of zie ik dat verkeerd?
        PS: Ik kan je nu al vertellen dat hij dat niet gaat doen

        In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3938
        Ramon79
        Deelnemer

         Nou wij gaan morgen contact opnemen met de gemeente, kijken wat hun voor ons kunnen doen

         In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3934
         Ramon79
         Deelnemer

          Ik kan nog steeds niet begrijpen dat een dergelijke VvE nog altijd slapende is, heeft er in al die jaren niemand er ook maar aan gedacht dat er onderhoud aan dak, gevel etc. moet plaats vinden?
          Heel simpel uitgelegd, nogmaals iedereen zorgt voor zijn eigen problemen op dit moment. Als mijn dak lekt, lossen mijn onderbuurman en ik dat zelf op. Als mijn naaste buurvrouw lekkage heeft, lossen wij dat samen op. Dit gaat schijnbaar al jaren goed. Maar er zijn ook woningen, waar helemaal niets aan gedaan word. Zowel buiten als binnenkant niet. Dat is een keuze van de eigenaren zelf. Wij delen onderling niets meer dan een fundering en een dak. Zo zien wij dat. Geen gemeenschappelijke dingen verder. Nogmaals, als mijn dakpannen vervangen moeten worden, bestel ik dakpannen en ik monteer ze.
          Ik wil je verder niet ontmoedigen, maar ik hoop dat de huidige Nederlandse potentiële kopers van appartementen inmiddels beter weten. Ik ben van mening dat geen enkele makelaar een dergelijk appartement zou mogen verkopen.
          Helemaal mee eens. Ik heb dit appartement 2,5 jaar geleden te koop gezet. Had wel leuk geweest als de makelaar wat duidelijker was geweest en ook wat meer moeite had gedaan voor mij.
          Het beste kun je een aantal medestanders zoeken en de volgende handleiding tot op de letter naleven:
          Nogmaals, wij lopen al vast bij punt 1. Niemand wil meewerken. Mensen zijn niet bereid om te betalen voor de eigenaren van de slecht onderhouden appartementen.
          Wij zitten met ons handen in het haar.

          In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3930
          Ramon79
          Deelnemer

           Heb net nog even met mijn onderbuurman gesproken. Mooiste zou zijn als wij de splitsingsakte kunnen wijzigen zodat wij samen een VVE kunnen starten.
           Dit omdat ik nog steeds niet kan begrijpen dat de “samengevoegde” woningen, waar de eigenaren 20.000 euro voor hebben moeten betalen bij de gemeente, nog steeds onder onze VWE vallen.
           Daarbij gaf mijn onder buurman al aan. Dat niemand wil betalen voor het, over het algemeen, slechte onderhoud van de overige appartementen.
           Ik denk ook dat dit een lang lopen traject word, hoop eigenlijk dat een toekomstige koper hier door heen gaat kijken.
           Zo ziet de situatie er op dit moment uit: 1 laagse onderwoningen met 2 laagse bovenwoningen verdeeld over 3 straten, welke allemaal onder de VVE zouden moeten vallen aldus de akte

           In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3928
           Ramon79
           Deelnemer

            Laatste keer is er een woning verkocht uit mijn hoofd in 2013, die bewoner heeft de VVE ingeschreven bij KvK. Hoogstwaarschijnlijk was dit een vereiste van de bank destijds.
            Nogmaals, dit is een rijtje woningen waarbij iedereen gewoon zijn ding doet. Overal zijn aanbouwen, opbouwen, dak kapellen geplaatst. Iedereen zorgt voor zijn eigen straatje om het maar zo te noemen.
            Maar aangezien de regels worden aangepast, zoals Carla zegt, moet er toch wat gaan gebeuren. In mijn eentje word dat erg lastig. Ik kan op mijn kop gaan staan. Maar mensen gaan echt niet meewerken. Heb eens snel door de handleiding gebladerd met betrekking tot het actief maken van de VVE. Maar zolang niemand bereid is om te betalen, sta ik toch wel beetje met de rug tegen de muur. Dit kan wel eens een lang lopend proces worden.

            In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3926
            Ramon79
            Deelnemer

             Sowieso, die hele VVE snap ik niet. Want wij hebben geen gezamenlijke gebouwen of wat dan ook. Het is simpel een onderhuis en een bovenhuis. Niets meer niets minder. Wat heb ik met de mensen te maken die, ja je leest het goed, in een andere straat wonen? (zo staat het in de splitsingsakte namelijk.
             Nogmaals, die splitsingsakte klopt niets meer van. Omdat de meeste appartementen uit die akte omgetoverd zijn tot complete woningen.
              
             Voorbeeld: Tussen 2 complete woningen zit nu nog 1 bovenhuis/onderhuis. Wat hebben hun bijvoorbeeld te maken met de VVE? Tenslotte zijn zij een compleet huis en geen appartement
              
              

             In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3925
             Ramon79
             Deelnemer

              Mensen ik heb er sowieso helemaal geen verstand van. Dus voor mij is het al snel acacadabra.
              Heb het kadaster gesproken mbt splitsingsakte die niet klopt volgens mij. Deze stuurt mij ook van kastje naar de muur.
              En het enige wat wij wilde is 2,5 jaar het appartement, welke overigens van mijn vriendin is, graag verkopen. Maar we lopen nu zo tegen zaken aan. Dat wij eigenlijk bijna tot het besluit zijn gekomen om het verkoopbord er maar af te halen. Dan maar oud worden hier 🙂
               

              In reactie op: Niet actief, wat te doen? #3921
              Ramon79
              Deelnemer

               Wij hebben diverse pogingen gedaan, maar niemand wil meewerken.
                
               Dus mijn vraag is? Wat te doen? Naar de rechter stappen?

              13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)