Roborg

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Maximum aantal toegestane bewoners #459
  Roborg
  Deelnemer

  Hier wil ik graag nog even op reageren.
  Er staat niet in de wet omschreven hoeveel bewoners per woning per m2 mogen verblijven. Bij wijze van mag in een kleine eengezinswoning 2 volwassenen met 6 kinderen wonen, komt in praktijk voor. Het is wel zo dat de veiligheid in geding komt en het aantal bewoners in bovenstaande voorbeeld ten strijde komt met de veiligheidswet. Daarnaast kan de gemeente de wet doorbreken door deze personen te verplaatsen naar een ander woning.
  Wat ik vaak in praktijk zie is dat stelletjes waarbij de vrouw zwanger is automatisch gaan zoeken naar een ander verblijf. Niet vanwege de mogelijke regels maar voornamelijk voor de ruimte en gemak. Als je in dit geval werk van wilt maken kan je aan de gemeente vragen wat de norm is en wellicht grijpen die in.

  In reactie op: Mag een bestuurslid worden gekozen zonder meerderheid? #458
  Roborg
  Deelnemer

  Hoi Raymonda,
  Volgens het oude modelreglement dient minimaal de helft van de leden aanwezig zijn. Alleen dan kunnen rechtsgeldige besluiten worden genomen. Om deze besluiten alsnog rechtsgeldig te maken dient een tweede vergadering worden opgezet (zie artikel: Niemand op vve vergadering tips). In de nieuwe modelreglement is dat opgenomen in de akte. Het is de vraag welke modelreglement jullie gebruik van maken.
  Het antwoord op je vraag is afhankelijk welke modelreglement jullie gebruik van maken maar los daarvan is het wel handig dat altijd een meerderheid aanwezig is. Stel dat een opdracht wordt uitgevoerd waarbij iedereen moet bijbetalen dan is het wel handig dat ze allemaal instemmen en niet voor verassingen komen te staan.

  In reactie op: Verkiezing bestuur #457
  Roborg
  Deelnemer

  Hoi Jim,
  Dat is een interessante kwestie, want als het goed is heeft de meerderheid van de leden ingestemd voor de nieuwe formatie. Waarom hebben dan enkele leden moeite met het benoemen van een bestuurslid? Er is immers op gestemd. Het zou wel prettig zijn dat bij het presenteren van een nieuwe formatie iedereen op de hoogte wordt gesteld.
  Als ik je vraag zo lees dan interpreteer ik dat tussen neus en lippen door bestuursleden zijn gevraagd, terwijl niemand er van af wist. Omdat het verplicht is om een bestuur te hebben worden deze gekozen, ook al is het maar een formaliteit.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)