VVEkenner

Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Voorzitter ALV #8828
  VVEkenner
  Deelnemer

   Zie MR 1973 Artikel 31.
   Daarin gaat het over de beschikking van gelden in het reservefonds door de voorzitter van de vergadering en een andere eigenaar , die daartoe is aangewezen door de ALV en gemachtigd is. Wat houdt deze machtiging in? Een interne tekenbevoegdheid om over het reservefonds te kunnen “beschikken”, en wat houdt “beschikken”in?

   @Rob
   : Als dit betekend dat deze 2 personen over de liquide middelen mogen beschikken die op de bankrekening staat en het reservefonds vormen, heeft de VddV volgens mij wel degelijk een bevoegdheid cq. beschikking. Weliswaar achteraf en niet vooraf? Toch?
    

   In reactie op: Voorzitter ALV #8823
   VVEkenner
   Deelnemer

    Beste Rob,
    MR 1973, artikel 31 lid 2+3. In deze artikelen wordt wel verwezen naar artikel 37 lid 5. In laatst genoemd artikel staan de uitgave genoemd  waarvoor goedkeuring van VddV NIET geldt. Het gaat erom of voor een uitgave vooraf een mandaat is afgegeven ( = begroting, want goedgekeurd door ALV = mandaat = beschikking over reservefondsen).
     

    In reactie op: Voorzitter ALV #8820
    VVEkenner
    Deelnemer

     Beste Monaster en Rob,
     @ Rob: zie artikel 37 MR 1973.
      
     Naast de VddV is dus ook een daartoe door de ALV aangewezen eigenaar “na bekoming van een machtiging” ….. Mijn vraag is nu, wat is deze machtiging nu? Een interne machtiging voor de VVE  zodat enkele en alleen deze twee personen VOORAF een uitgave kunnen goedkeuren uit het reservefonds, en door wie en hoe wordt deze gegeven? Als dit een interne machtiging is, moet dit bij de keuze van dezr personen tijdens ALV duidelijk aantekening gemaakt worden (notulen)
     Of is het een externe machtiging, zodat alleen deze twee personen (eigenaren) een financiele verplichting met derden (extern) mag worden aangegegaan. In dit geval is de machtiging een inschrijving bij de KvK, zodat leveranciers altijd kunnen checken of ze met de juiste personen namens de VVE te maken hebben.
     Ik maak onderscheid in een intern (controle) proces, en een extern controleproces. Als het enkel bedoeld is als intern proces, lijkt mij een inschrijving van de VvdV en de gemachtigde eigenaar niet noodzakelijk. Het is meer een middel voor de KCC om de interne rechtmatigheid van de uitgave te kunnen beoordelen. Alleen een bij de KvK ingeschreven kan en mag namens de VVE de financiele verplichting (goedkeuren offerte, opdrachtbevestiging) naar de leverancier.
     Lang verhaal, maat zo zijn volgens mij de bevoegdheden van VddV te interpreteren.
      

     In reactie op: Voorzitter ALV #8813
     VVEkenner
     Deelnemer

      Conform onze AvS, is het MR 1973 vigerend. “Administrateur” is bestuur en draagt aansprakelijkheid voor bestuurshandelingen totdat decharge verleent is door ALV. Voorzitter van de Vergadering (VvdV)heeft geen bestuurlijke aansprakelijkheid . Als een VvdV niet ingeschreven hoeft te staan bij KvK, is de VvdV  NIET gerechtigd/gemachtigd financiele verplichtingen met derden aan te gaan, namens de VVE.WEL kan een VddV en uitgave vooraf goedkeuren (intern) die ten laste van de reserve komen, indien deze uitgave een bedrag in de AvS te boven gaan, of meer dan 10% overschrijding t.o.v. van een exploitatiepost in de jaarlijkse begroting leiden.
      Klopt mijn bewering.
      Schieten maar!..;))

      In reactie op: Voorzitter ALV #8808
      VVEkenner
      Deelnemer

       Een beheerder kan, als de ALV hiermee instemt, als voorzitter van de vergadering fungeren. Een voorzitter van de vergadering kan cf. MR 1973 op ieder moment ontslagen worden, en benoemd worden door ALV. Het is NIET de bestuursvoorzitter die de ALV voorzit. De bestuursvoorzitter zit de bestuursvergaderingen voor. Let op de verwarring die ontstaat door verschillende termen te gebruiken. een bestuursvoorzitter is nog geen Voorzitter van de vergadering.

       In reactie op: Voorzitter ALV #8806
       VVEkenner
       Deelnemer

        Even een heel andere vraag: Moet een voorzitter van de vergadering ingeschreven staan bij de KvK?

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)