Aanleg elektriciteit in kelder en garage

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #5956
  Beer1802
  Deelnemer

   omdat het bestuur van de VVE besloten heeft dat er elektriciteit in de kelder aangesloten gaat worden ( waarvan verder niemand weet wat dit ons gaat kosten, want de offerte is niet bekend gemaakt laat staan goedgekeurd door de vergadering)en er toch een elektricien in het gebouw aanwezig is, ben ik benaderd door de VZ met de vraag of ik ook geïnteresseerd ben in de aanleg van elektra in mijn zich onder het gebouw bevindende garagebox. Kosten daarvan 400 euro.

   een aantal bewoners hebben vorige jaar in eigenregie elektro laten aanleggen, met een aparte meter kosten waarvan 140,- euro.

   ik heb de elektricien gebeld en gevraagd om een offerte….krijg ik niet….antwoord is dat met het bestuur van de VVE is afgesproken dat het aanleggen van elektra in mijn garagebox 400,- gaat kosten!

   elektro bedrijf is duidelijk een vriendje van de VZ, ik heb een mail met cc naar de voorzitter gestuurd en vriendelijk voor deze ” aanbieding” bedankt en gezegd dat ik hier verder niet in geïnteresserd ben. Ik doe het wel verder zo met batterijlamp op trekschakelaar.

   voor de aanleg van ev een stopcontact in de kelderbox zullen we zelf moeten gaan betalen, maar daar weet ook niemand van wat dat gaat kosten.

   graag jullie mening hierover.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 1 week geleden door .
   #5957
   William
   Deelnemer

    Mijn mening is dat er kennelijk in jouw VvE heel veel vreemde dingen gebeuren.

    #5958
    Carla
    Deelnemer

     Inderdaad, zeer vreemde gang van zaken. Wát een bestuur zeg!
     Ik begrijp dat er dus al enkele garageboxen zijn voorzien van elektra met eigen meter.
     Is er ook sprake van een eigen meter in het huidige voorstel/initiatief?

     #5959
     Beer1802
     Deelnemer

      William,  carla, rob en bob. Jullie doen zoveel goed werk op dit forum, ik heb sterk het vermoeden dat er misbruik van wordt gemaakt. Het lijkt wel te gaan om een grappenmaker.
      Groet, henk voerman.

      #5960
      de lastige
      Deelnemer

       @ Henk Voerman: Nee meneer Voerman, het is helaas geen grap. We worden stelselmatig weggepest. Ik kan aan ieder die geïnteresseerd is, de mails van de VZ de notulen en de nieuwsbrief laten zien. Maar hoe krijg je een dergelijk bestuur weg als ze een meerderheid van stemmen bij oude mensen van 80 + ronselen door daar regelmatig op bezoek te gaan om te vertellen hoe goed ze wel niet zijn en wat ze allemaal niet voor geweldigs doen voor de VVE.

       #5963
       de lastige
       Deelnemer

        Heeft het zin om met al de problemen die ik ervaar, het schilderwerk, de elektriciteitsaanleg, het overgeslagen worden, het niet informeren  van bewoners, het weigeren inzage te geven in offertes e.d.  naar de kantonrechter te stappen en een klacht in te dienen over dit bestuur?
         

        #5964
        William
        Deelnemer

         Haii,
         Dat heeft absoluut geen zin. Een stap naar de kantonrechter heeft alleen zin als je gegronde bezwaren hebt tegen de gang van zaken over één of meerdere bepaalde punten, die in strijd zijn met de wet- en regelgeving, of de redelijkheid en billijkheid. Een combinatie van klachten en vermoedens levert in die zin niets op, behalve een enorme kostenpost.
         Gezien het feit dat het bestuur de stemmen voor een benodigde meerderheid ‘ronselt’, doe je waarschijnlijk aan de genomen besluiten ook niets af. Ik denk dat je er verstandiger aan doet om medestanders te verzamelen. Een VvE in nu eenmaal een mini-democratie, waarin je in je eentje wel het een en ander kan bereiken, maar dat kost simpelweg tijd, zweet, tranen en vooral geld (als je het via een  rechter wilt doen).
         Kijk, praat en luister met je mede-leden om te zien of er uberhaupt enige empathie is, dan kun je beter een volgende stap zetten.

         #5965
         Rob
         Deelnemer

          Ik denk ook dat het weinig zinvol is om op deze basis naar de rechter te stappen en ben het wel eens met William’s stappenplan  😉
          Wat betreft de machtigingen, heb je al eens in jullie reglement opgezocht wat daarover te vinden is?
          PS. misschien is het sowieso ook wel even handig om hier aan te geven welk MR op jouw VvE van toepassing is.

          #5966
          Rob
          Deelnemer

           “… een aantal bewoners hebben vorige jaar in eigen regie elektro laten aanleggen, met een aparte meter kosten waarvan 140,- euro.”
           In deze kwestie zou ik het persoonlijk zeer onwenselijk vinden wanneer de nieuwe elektra afgetakt zou zijn van de gemeenschappelijke installatie van het complex.
           Zeker in een VvE, waar het klaarblijkelijk allemaal al slecht geregeld is.
           Ben reuze benieuwd wat daarover dan allemaal zoal geregeld en afgesproken is ?

           #34959
           Carla
           Deelnemer

            Precies daarom stelde ik de vraag @ Rob. Of er dus in het huidige voorstel ook sprake is van ieder een eigen meter? @ ‘De lastige’ heeft mogelijk de vraag over het hoofd gezien.
            Je moet er toch niet aan denken dat de stroom afgetakt gaat worden van de gemeenschappelijke installatie! ( koelkast, vriezer in een garagebox of hobby c.q. kluswerk )
            @ Henk Voerman, dank voor je goede zorgen. Vooralsnog ga ik er van uit dat een ieder, die hier een topic start, dit doet vanuit een situatie die oprecht is zoals deze wordt geschetst.
            Met vriendelijke groet,
            Carla.

            #5968
            de lastige
            Deelnemer

             Wat ik weet is dat de elektra voor de garages die bv een elektrische deur hebben gehaald wordt vanuit de elektra die ook de keldergang vsn licht voorziet, die garages hebben wel een eigen meter. Voor de elektra wat in de eigen kelderberging komt wordt een extragroepenkast geplaatst voor een bedrag van 5000 euro.  Indien niet iedereen een eigen meter krijgt, zal dat er inderdaad op neerkomen zoals Carla zegt dat als er iemand een vriezer in de kelder aansluit dat we dat gezamelijk betalen. Zoals je ziet zijn we slecht geïnformeerd wat er precies gaat gebeuren, in de vergadering waren er 18 personen tegen, 23 personen voor en het bestuur had 25 machtigingen gekregen. Dit terwijl in de splitsingsakte ( uit 1968) en het regelement staat dat elk lid maar twee machtigingen van een ander lid mag meenemen in de vergadering

             #5969
             de lastige
             Deelnemer

              @ Rob
              we hebben een akte vsn splitsing van 1968, daarop een aanvulling van 1972 en een ” nieuw” huishoudelijk reglement van 2002.

              #5984
              Redactie VvE-Forum.nl
              Sleutelbeheerder

               De “gemengde” discussie over het ronselen van stemmen is verplaatst naar een nieuwe topic !
               bestuur ronselt stemmen voor ledenvergadering

               #5991
               Rob
               Deelnemer

                Ook wanneer er van de gemeensschappelijke installatie afgetakt is en iedereen wel een eigen elektra meter zou hebben is het nog een hele rompslomp om de kosten van het “privegebruik” op de juiste wijze te verdelen.
                De prijs van de stroom bestaat niet alleen de cijfertjes die de meter aangeven.
                Wie gaat de meterstanden opnemen, en wie controleert ze?
                en zo zijn er nog tal van vragen over te stellen.
                Je kan je zelfs ook afvragen of het juridisch wel is toegestaan om een deel van de stroomkosten, die naar mijn mening in principe nog steeds onder de gemeenschappelijke kosten blijven vallen, op een andere wijze te verdelen dan is aangegeven in de splitsingsakte.
                 

               14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
               • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.