aanleggen daktuin

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #465
  Kamphuisad
  Deelnemer

   Beste Forumleiders,
   een aantal leden binnen onze VvE wil een daktuin aanleggen op het parkeerdak van onze parkeergarage. Hiervoor was bij de verkoop van het appartementencomplex (2012) al een aanzet gegeven door de makelaar, echter met de opmerking dat dit door de eigenaren zelf moet worden opgepakt en gefinancierd.
   Hoe zit het met de besluitvorming hieromtrent:
   – Moeten alle leden akkoord gaan met het aanleggen van een daktuin of geldt hier een gewone meerderheid van stemmen?
   – Stel dat de meerderheid ermee instemt, zijn de tegenstemmers dan ook verplicht om de kosten van aanleg en onderhoud te dragen?
   – Hoe zit het met de eisen die de tegenstemmers kunnen stellen aan een eventueel ontwerp. Ik denk dan aan technische eisen van het dak, geluidsoverlast bij gebruik, privacy van bewoners die grenzen aan de daktuin?
   – Is verfraaiing van het pand (en dus van invloed op de waarde van het pand) een geldig argument om tegenstemmers te laten participeren?

   Graag hoor ik jullie reactie.

   alvast hartelijk dank.
   Selma.

   #467
   Rob
   Deelnemer

    Naar mijn mening gaat het hier om een nieuwe voorziening en kunnen dergelijke besluiten slechts worden genomen met een meerderheid van tenminste twee/derde van het aantal stemmen, uitgebracht in een vergadering waarin een aantal eigenaars tegenwoordig of vertegenwoordigd is, dat tenminste twee/derde van het totaal aantal stemmen kan uit­brengen.
    In MR1992 is bepaald dat eigenaren die geen voordeel heeft bij een dergelijk besluit ook niet verplicht is om daaraan mee te betalen.
    In MR2006 staat het echter minder stellig vermeld, in dat geval dient bij het nemen van een dergelijk besluit tevens te worden vastgesteld welke eigenaars in welke verhouding moeten bijdragen in de kosten.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.