Aansprakelijkheid Bestuur

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 21, 20209:54 am door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #11959
  Anoniem
  Deelnemer

   goedendag,
   ik heb een vraag over het volgende
   ik zit sinds kort in het vve bestuur(moet me bij de kvk inschrijven)

   nou zijn we bezig met groot onderhoud waaronder renovatie . nou moet de vve hier voor een lening afsluiten,

   heef dit nog gevolgen voor mij prive als ik iets wil lenen? de vve heeft een bestuurdersaansprakelijkheids verzekering , is dit voldoende  zodat als er ooit een claim komt ik niet persoonlijk(prive) aansprakelijk gesteld word?

    

    

   #11963
   Rob
   Deelnemer

    nou zijn we bezig met groot onderhoud waaronder renovatie . nou moet de vve hier voor een lening afsluiten, heef dit nog gevolgen voor mij prive als ik iets wil lenen?

    Om voor mij volstrekt onbegrijpelijke redenen wordt er bij het verstrekken van een lening aan de VvE niet gekeken naar de financiële situatie van het individuele lid.
    Zelfs het hebben van een BKR registratie is blijkbaar geen enkele hindernis om het lid van een VvE vol te mogen hangen met VvE-leningen.
    Dus heeft het gevolgend voor jou privé, Nee, …… totdat je de leningen niet meer kan terugbetalen 😉

    de vve heeft een bestuurdersaansprakelijkheids verzekering , is dit voldoende zodat als er ooit een claim komt ik niet persoonlijk(prive) aansprakelijk gesteld word?

    Dat hangt denk ik geheel af van een eventuele claim.
    Het lijkt mij wel verstandig ook de voorwaarden en uitsluitingen in de polis goed te lezen.
    Maar, als je geheel handelt conform de regelgeving in de VvE zal het m.i. niet snel zo’n vaart lopen.

    #11972
    DikOz
    Deelnemer

     Jef827 schreef: …… heef dit nog gevolgen voor mij prive als ik iets wil lenen? de vve heeft een bestuurdersaansprakelijkheids verzekering , is dit voldoende  zodat als er ooit een claim komt ik niet persoonlijk(prive) aansprakelijk gesteld word?
     Je zou de aansprakelijkheidsverzekering echt even moeten doorlezen of daar geen uitzonderingen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor leningen. De lening wordt, neem ik aan, door de VVE afgesloten met het bestuur als partij? Dan zou ik als nieuwe bestuurder wel willen weten hoe het met betalingsachterstanden, begrotingstekorten en met het MJOP staat. Ik kan mij voorstellen dat als er regelmatig/veel achterstanden zijn, en er toch een grote lening kan worden afgesloten, dit als onbehoorlijk bestuur wordt gezien. Dat zondert die verzekering ongetwijfeld wel uit en dan ben je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk.
     Dat geldt volgens mij ook als de lening geen ALV besluit is, dat behoor je als bestuurder te weten en dus is het onbehoorlijk bestuur. Verder ben je als eigenaar ook nog persoonlijk aansprakelijk volgen BW5 art 113.
     Een goede geldlener zou dat en meer moeten kunnen uitleggen en controles moeten doen, lijkt mij. Op het form is  blijkbaar weinig ervaring?

     #11973
     Bob
     Deelnemer

      “Onbehoorlijk bestuur” als/wanneer het bestuur een rechtsgeldig vergaderbesluit uitvoert?? 😉

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.