aanvragen internet algemene ruimten (zonder huisnummer)

 • Dit onderwerp bevat 7 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 18, 20188:53 pm door .
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #7554
  DavidW
  Deelnemer

   goedenmiddag,

   Ik ben bezig met het implementeren van een camerasysteem waarvoor ik een internet aansluiting nodig heb in de algemene ruimten. Het probeem schijnt te zijn dat je zonder huisnummer daar geen aansluiting kan aanvragen, maar om daar een huisnummer te krijgen moet ik een lang en moeilijk traject in. Iemand toevallig eerder hier tegenaan gelopen? En is er iemand die mij kan helpen met de vraag hoe ik internet in de algeme ruimte krijg zonder dat huisnummer? Aansluitingen zitten er allemaal, bijna alle providers komen beneden in de kelder binnen bij ons maar om daar dan een aftakking van te krijgen dan houdt het op bij de klantenservice..

   #7556
   nico
   Deelnemer

    hallo DavidW,
    ben bang dat het heel moeilijk wordt om een aansluiting te krijgen zonder een adres op naam. Tenslotte zullen ze een factuur willen sturen naar een (rechts)persoon op een bepaald huisnummer. Mss mogelijk dat iemand van de VvE een toegang naar zijn router openzet voor de camera? weet echter niet hoe veilig dat is en hoe het zit met de AVG
    gr. Nico

    #7557
    William
    Deelnemer

     Kijk de rekeningen van de algemene water- of elektravoorziening eens na, deze hebben meestal gewoon een huisnummer met een toevoeging (zoals AV of ALG). Het gaat een eventuele provider niet om het factuuradres, elke (actieve) VvE heeft een correspondentie-adres.

     #7560
     DavidW
     Deelnemer

      DAnkjewel voor je reactie Nico. Factuur kunnen ze sturen naar zelfde adres (beheerder van Vve) waarop ook stroom voor algemene ruimten wordt gefactureerd dus dat is het probleem niet. KPN geeft aan deze vraag nog nooit eerder gehad te hebben maar kan me niet voorstellen dat er nog nooit een VvE geweest is die tegen hetzelfde probleem is aangelopen. HEt lijkt alsof het niet in hun systeem past maar volgens mij moet het simpel op te lossen zijn als de verdeelkast er al zit beneden.

      #7561
      DavidW
      Deelnemer

       Hoi William ja dat dacht ik ook maar dat werkt bij KPN in ieder geval anders (zeiden ze).

       #7564
       PeeWee
       Deelnemer

        Weet je zeker dat je een internet aansluiting nodig hebt ?
        Ik heb bij onze VvE enige tijd het camerasysteem beheerd en wij hebben er destijds bewust voor gekozen dit zonder internet aansluiting te doen om te voorkomen dat er conflicten ontstaan over wie de beelden mag bekijken. Dit op advies van de installateur. Alles is geregeld in een protocol en bij calamiteiten zijn de beelden te bekijken op een aangesloten monitor (die ook achter slot en grendel staat)

        #7567
        DavidW
        Deelnemer

         Hi PeeWee ja bewust voor gekozen om het via Internet te doen vanwege specifieke problematiek en om systemen voor langere tijd te kunnen blijven updaten. Gesloten systemen hebben ook weer andere nadelen. Dus moet toch echt ergens internet vandaan halen.

         #7568
         mvanw
         Deelnemer

          Hallo DavidW
          Zit er in jullie complex misschien een “oud” aansluitpunt voor een spreek luister verbinding voor een lift. Vroeger hadden wij deze namelijk op KPN zitten. via zo’n aansluit punt zou KPN een adres moeten kunnen terug vinden… (huisnummer 0 of het  dichts bijzijnde nummer met toevoeging LIFT)
          Anders ben je misschien genoodzaakt eerst, (voor minimaal een jaar), een vaste lijn aan te vragen, zodat KPN een aansluitpunt komt maken, en dan daar internet over aanvragen… Al kan dit wel wat omslachtig en kostbaar zijn…

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.