achterstand bijdrage

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #534
  elaine
  Deelnemer

   Onze VVE beheerder heeft geconstateerd dat wij al jarenlang een te lage VVE bijdrage betalen. Het gaat om een professionele beheerder.
   De meeste eigenaren binnen de VVE vertegenwoordigen 1 huis en 1 parkeerplaats. Wij bezitten echter 1 huis met 2 parkeerplaatsen. Volgens de beheerder hebben wij altijd maar voor 1 parkeerplaats in plaats van voor 2 parkeerplaatsen betaald. Achteraf gezien denk ik dat dat ansich klopt.
   Echter:
   – Het beheer van de VVE is 1,5 – 2 jaar geleden gewisseld. Beheer ging van de ene professionele beheerder naar de andere professionele beheerder. Huidige beheerder wil ook de achterstand die onder de vorige beheerder is ontstaan innen. Mag dat? Stemmingen die toen gehouden zijn, zijn waarschijnlijk ook niet correct verlopen.
   – Wij hebben nooit verzwegen dat we 2 parkeerplaatsen hebben. Bij intreden van de nieuwe beheerder is een email gestuurd aan de beheerder waarin zwart op wit staat dat wij 2 parkeerplaatsen in eigendom hebben. Er staat dus onomstotelijk vast dat de beheerder op de hoogte was van het bezit van de extra parkeerplaats.
   – We hebben sinds het allereerste begin de VVE beheerders een automatische incasso gegeven voor het innen van onze bijdrage. Beheerder int iedere maand, maar naar nu blijkt, het verkeerde bedrag.
   – Bijdrage voor de parkeerplaats blijkt altijd betaald te zijn door Bouwfonds (waar wij de parkeerplaats van gekocht hebben). De VVE beheerder wil nu de kosten aan Bouwfonds crediteren en ze bij ons dus innen.
   – Ruim een jaar geleden ook al een verrekening plaats gevonden omdat de bijdrage niet zou kloppen. Dat was toen een rekening van €220 die we gelijk betaald hebben.
   Al dit in acht nemende, is het nog steeds rechtvaardig dat de beheerder de kosten voor de tweede parkeerplaats met terugwerkende kracht bij ons int? Hoor graag hoe jullie hier in staan.

   #570
   Colin
   Deelnemer

    Nee, ik vind dit niet rechtvaardig meer te noemen. Jullie zijn altijd te goeder trouw geweest en er heeft in het verleden al een verrekening plaatsgevonden. Het zou redelijk en billijk zijn om als VvE nu een streep te zetten onder het verleden en het verlies te accepteren dat het gevolg is van de creditering aan het Bouwfonds. In feite is de vorige beheerder nalatig geweest en dus aansprakelijk.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.