Afsplitsing blokken

 • Dit onderwerp bevat 10 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #11560
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Goedemorgen allemaal,

  Ik ben nieuw op dit forum en ik zie al een hoop interessante informatie! Ik heb een vraag en ben benieuwd of iemand op dit forum een idee heeft over dit probleem… of het misschien al en keer aan de hand gehad heeft. Ik ben een leek en heb echt geen idee.

  De situatie: Ik woon in een blok van 6 appartementjes en in onze straat staan 8 van deze blokken. We hebben een overkoepelende VvE, dus voor alle 48 woningen.

  Het bestuur, kascommissie etc. heeft al eerder aangegeven ermee te willen stoppen maar er stond niemand op om die functies over te nemen (ik ook niet moet ik zeggen). Kort daarna is de vraag rond gegaan wie van de blokken zich wilden afsplitsen (ik denk dat dit idee ontstaan is doordat niemand in het bestuur wilde plaats nemen maar dat weet ik niet zeker) en een eigen VvE wilden starten. Dat zijn dus bijna alle blokken behalve die van mij en het blok naast ons. Nu kreeg ik eergisteren een mailtje (omdat we binnenkort een vergadering hebben via beeldbellen en ik de woordvoerder van ons blok ben) van het bestuur dat het blok naast ons toch ook wil afsplitsen en dus staat ons blok er alleen voor (in ons blok zitten trouwens nog 2 huurwoningen van een instantie). Nu wil het geval dat mijn mede blokbewoners nul actie ondernemen vwb de VvE en dat ik echt meerdere reminders moet sturen wil ik een reactie van ze krijgen. Ik heb nu dus het gevoel dat ik er helemaal alleen voor kom te staan.

  Vraag: Wat zouden jullie doen? Toch proberen op te trekken met en ander blok? De reserves die we hebben, terug laten storten en ieder voor zich het onderhoud laten regelen? Ik vind het ingewikkeld dus tips zijn welkom 🙂 Bedankt vast!

   

   

  #11565
  Bob
  Deelnemer

  Het is niet mogelijk om op basis van deze informatie een correct antwoord te formuleren.
  Mijn advies is om bij het kadaster de Akte van Splitsing (AvS) op te vragen!
  De AvS leert hoe de splising in appartementsrechten vorm is gegeven en of er bijvoorbeeld sprake is van 8 ondersplitsingen.
  Aan de hand van de AvS zou je deskundig advies kunnen vragen. Het begint allemaal met de AvS, de “wet voor jouw VvE/splitsing”.

  #11566
  Bob
  Deelnemer
  #11570
  Bob
  Deelnemer

  Heb twee keer geprobeerd om links naar kadaster te plaatsen, maar de site pikt het niet. Sorry. 😉

  #11572
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hai Bob, ik zag ze inderdaad wel binnenkomen maar toen ik de site ververste waren ze weg. Bedankt voor je moeite in ieder geval.

  #11573
  Bob
  Deelnemer
  #11574
  Bob
  Deelnemer
  #11575
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ik heb 2 links binnen, ik ga deze doornemen. Dank je wel voor je moeite!!
   

  #11568
  Bob
  Deelnemer
  #11579
  Rene
  Deelnemer

  Even kort door de bocht, als alle 8 blokken niks met elkaar gemeen hebben, en allemaal identiek zijn, dan is het enigszins mogelijk om een eerlijke herverdeling te maken.
  Je volgt dan in principe het https://www.vverecht.nl/2013/02/splitsingsakte-wijzigen-stappenplan-met-toelichting/ met als verschil dat je ‘m niet wijziging, maar opheft en acht nieuwe opricht.
  Wat je daarvoor nodig hebt, alle neuzen dezelfde kant op, notaris, bak met geld, en flink wat geduld.
  Zijn de blokken verschillend, dan zou je ‘t geld volgens de breukdelen kunnen herverdelen. Loopt bijvoorbeeld ‘t onderhoud uit de pas, dan loop je groot risico op lastige discussies.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.