afwijken van splitsingsakte

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 30, 20188:43 am door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #7771
  MariElise
  Deelnemer

   Goedemorgen,

   Mijn vraag is eigenlijk: Mag er worden afgeweken van een artikel in de splitsingsakte?
   Onze akte is gebaseerd op MR2006 en daarin staat beschreven dat het bestuur uit een oneven aantal leden dient te bestaan. Mag hier dan van worden afgeweken wanneer de vergadering instemt?

    

   #7772
   Roel
   Sleutelbeheerder

    @ MariElise, het is natuurlijk altijd beter om een oneven aantal bestuurders te hebben. Echter wanneer er b.v. één van de drie of vijf , om welke reden dan ook, wegvalt en er geen kandidaten zijn voor een bestuursfunctie, dan is het , zeker met toestemming van de leden, altijd nog beter dan helemaal geen bestuur te hebben.
    In het geval b.v. dat er vier van de vijf wel willen besturen, dan ga je er immers ook niet een weg sturen, alleen vanwege die regel. Ik zou er niet wakker van liggen. 😉
    Met vriendelijke groet,
    Carla.

    Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

    #7781
    Rene
    Deelnemer

     Strikt genomen mag het niet, want de AvS is een wettelijk document. Als je beslist om ‘t anders te doen, dan moet je ‘t document volgens de gestelde regels laten aanpassen. De overheid kan ook geen wetten uitschrijven die tegen de grondwet in gaan. Tot zover het zwart/wit volgens de regeltjes.
     In dit geval zou je best als viermansbestuur door kunnen gaan. Maar je loopt ‘t risico dat je bij een verhitte discussie vast loopt in een padstelling. En op dat moment blijkt waarom een oneven aantal uitkomst biedt.
     Je kan ook iemand RvC laten worden. Deze kan mee vergaderen en houdt toezicht op de activiteiten van het bestuur, maar heeft formeel geen stemrecht in bestuursvergaderingen.

     #7811
     MariElise
     Deelnemer

      Niet wakker van liggen, dat doe ik dus juist wel. Aangezien ik nu 1 van de 2 bestuursleden ben en de ander echt geen idee heeft wat de bedoeling is.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.