akte en aandeel in totaal

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #6297
  Theo
  Deelnemer

   in de laatse Aktevan Wijziging liggen ondermeer ook het aandeel (oppervlakte) vast van ieder appartement met kadastrale aanduidingen.

   Er is gerede twijfel of die oppervlaktes wel kloppen. Hoe kan je dit laten controleren en corrigeren?

    

   groet

   theo

   #6298
   William
   Deelnemer

    Meten šŸ™‚

    #6299
    Theo
    Deelnemer

     Top idee maar dit zal Kadaster moeten doen? Hoe corrigeer je een akte met die nieuwe meetgegevens? Wie geeft opdracht (maakt de kosten) voor iets wat in het verleden fout is Gegaan? Wie had dit moeten verifieren ?
     Als ” gebruiker” van de gegevns heb je geen zicht hoe het proces met de meetgegevns verloopt en waar in het proces het fout is gegaan.

     #6300
     William
     Deelnemer

      Hoi Theo,
      Dat klopt niet helemaal. De enige die opdracht kan geven voor het wijzigen van de akte, is de VvE. Daar ben jij, als het goed is, deel van.
      Ben jij eigenaar in een VvE waarvan er nu een wijzigingsakte is gepasseerd?

      #6301
      Theo
      Deelnemer

       Beste William,
       het traject voor wijzigen van een akte is mij bekend (4/5 meerderheid etc) maar de vraag voor nu is hoe je de officiele kadastrale gegevens zoals vermeld in de akte kan (laten)wijzigen. Eik denk dat kadaster een nieuwe meting moet doen en vanuit daar ontstaan er nieuwe brongegevens voor de akte maar wellicht is het proces anders. Omdat er uiteraard kosten aan zijn verbonden kwam de vervolgvraag wie het veranderproces moet initieren ic wie geeft Kadaster de opdracht? Het VVE bestuur?, de eigenaar van het appartement? De notaris?

       #6302
       William
       Deelnemer

        Goedemorgen,
        De enige die daar fatsoenlijk antwoord op kan geven is het Kadaster zelf. Je kunt ze zo bellen. Maar waarom zou je die gegevens willen laten aanpassen? Niemand schiet er iets mee op.
        Als het gaat om een ‘oneerlijke’ verdeelsleutel in de akte is dit niet relevant, die kun je middels een splitsingswijziging aanpassen zonder rekening te houden met het aantal m2.

        #6303
        Theo
        Deelnemer

         Goedemorgen,
          
         Eens. De vraag ligt ook inmiddels bij het kadaster.
         In de splitsingsakte ligt vast dat doorbelasting van service lasten op basis van breukdelen moet plaats vinden. Uiteraard is die bepaling (mits tenminste 4/5 instemt) te schrappen maar dat lost het probleem niet op. Er zit, vermoedelijk een fout in de kadastrale gegevens en iedere akte die hier gebruik van maakt, zoals een koopakte, bevat dan die fout.
         Die “fout” wordt dan ook gebruikt bij ondermeer servicelasten berekening (en mogelijk andere belastingen). De gevolgen zijn wel te omzeilen maar de vragen gaan over rechttrekken van de brongegevens bij kadaster.
         Ik wacht nu even de reactie van kadaster af.

         #34970
         Bob
         Deelnemer

          Hi Theo,
          Het Kadaster meet het perceel, of de percelen, die worden gesplitst. Een dergelijk perceel kent een kadastrale aanduiding.
          De appartementsrechten die door de splitsing ontstaan krijgen wel een kadastrale aanduiding (afgeleid van de perceelaanduiding) maar het kadaster krijgt de aandelen in de gemeenschap aangeleverd door of vanwege de splitser.
          Wanneer het kadaster de verkeerde informatie kreeg (naar jou zeggen) is het aan de VvE om aktie te nemen, aan de VvE om na te meten dan wel te laten nameten, en eveneens aan de VvE om vervolgens de AvS al dan niet (weer) te laten wijzigen.
          Vriendelijke groet, Bob.

          #6305
          Theo
          Deelnemer

           Beste Bob,
            
           dank voor je aanvulling.
           Een vorig bestuur heeft een splitsing in gebouw aangebracht en dat ook als zodanig laten vastleggen. Wat ik zie is dat wat vastligt in de akte afwijkt van de werkelijkheid. Of dat door de “splitser” verkeerd is gemeten, verkeerd doorgegeven of dat verder in het proces iets verkeerd is overgenomen, weet ik niet. Huidig bestuur en betreffende eigenaren willen dit graag corrigeren (tenzij alsnog duidelijk wordt waarom die afwijking er is) maar we zoeken naar het proces en wie de kosten hiervan moet dragen.
           zoals gezegd ligt de vraag ook bij Kadaster en wacht ik ook hun mening af.
            
           vriendelijke groet
           theo

           #6306
           Bob
           Deelnemer

            Hi Theo,
            Graag gedaan.
            Merk op dat, indien de wijziging van de AvS destijds rechtens correct door de VvE tot stand is gebracht, alle eigenaars (alternatief tenminste 80%) de wijziging hebben goedgekeurd/bekrachtigd. Met dat feit staat de wijziging als een huis.
            De enige manier om de, naar jou zeggen onjuiste, AvS te wijzigen is een nieuwe wijziging van diezelfde AvS. Die weg ken je.
            Alleen wanneer iemand (bijvoorbeeld de notaris) een echt verwijtbare fout valt aan te smeren wordt dat anders.
            Merk ook op dat er, wanneer er nu gerede twijfel is over de juistheid van de gegevens, destijds ook gerede twijfel had moeten zijn/bestaan bij Ć©Ć©n of meer, zoniet alle, eigenaars die de wijziging op de AvS destijds goedkeurden.
            Alles overziend, gebaseerd op wat jij schreef, resteert niets anders dan een nieuwe meting en een wijziging voor, door, en op kosten van de VvE.
            Vraag me af of je dat voor elkaar gaat krijgen, maar dat zal mede afhangen van de grootte van de meetfouten (kosten/baten) zo die er daadwerkelijk zijn.
            Vriendelijke groet, Bob.

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.