ALV agenda en stukken pas in juni verstrekt

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #7755
  @alex
  Deelnemer

   Grote VvE ca. 140 appartementen. Voor de 3e keer sinds 2014 is de ALV te laat belegd, laatste ALV was pas op 28 juni(!), agenda en stukken zijn 2e week van juni verstrekt.  Kan dit reden zijn om vernietiging van besluiten aan te vragen zodat extern bestuurder door de kantonrechter op zijn plicht gewezen wordt, mijn ageren helpt niets, en er is meer aan de hand. Sommige leden worden boos als ik de bestuurder aanspreek op (zelfs zeer ernstige)tekortkomingen, het maakt ze niets uit. Mvg Alex

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 1 week geleden door .
   #7756
   @alex
   Deelnemer

    Aan voorgaande dient te worden toegevoegd dat om weer te late ALV ´s te voorkomen een agendapunt is ingediend voor vaste ALV data bijv. 2e dinsdag van mei en nov. ook handiger voor de leden i.v.m. vakanties of anderszins. De bestuurder was het er wel mee eens maar stelde wanneer stukken te laat aangeleverd worden, weer een half jaar gewacht moet worden tot de volgende ALV, waarop alle leden, behalve ik, tegen vaste ALV data stemden. Misschien beter tegen dit besluit met de te late ALV bezwaar te maken voor 28 juli. omdat m.i. met vernietiging van besluiten niemand gebaat is en hoe dan verder…..

    #7757
    William
    Deelnemer

     Waarom zou een vergadering in juni te laat zijn? En, een ALV op 28 juni zou kunnen betekenen dat het bestuur (beheer) er nog mee weg komt om de stukken in de tweede week van juni te versturen hoor.
     Mijns inziens zul je twee dingen moeten controleren in de splitsingsakte;
     – Welk voorschrift wordt er gehanteerd voor de periode waarin de vergadering belegd moet worden?
     – Welke oproeptermijn voor een ALV wordt er gehanteerd?

     #7758
     Rob
     Deelnemer

      Wanneer het boekjaar gelijk is aan het kalenderjaar zou, met het oog op BW2:48, zoals William ook al aangaf, 28 juni nog binnen de termijn vallen !
      “… De bestuurder was het er wel mee eens maar stelde wanneer stukken te laat aangeleverd worden, weer een half jaar gewacht moet worden tot de volgende ALV”
      Beetje slap vind ik persoonlijk.
      Als bestuurder moet hij er gewoon voor zorgen dat alle stukken tijdig aanwezig zijn !
      Zelf vind ik dat het voor een VvE wel mogelijk zou moeten zijn om de jaarlijks vergadering binnen 3 maanden na afsluiten van het boekjaar plaats te laten vinden.
      Ik denk overigens niet dat het erg zinvol zou zijn om, met wat je hierboven beschreven hebt, naar de rechter te stappen !

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.