Anoniem stemmen, welk pakket

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #13302
  Jimbo
  Deelnemer

   Bij ons in de VVE zitten 70 appartementen. Indien iemand meerdere appartementen heeft, krijgt hij maximaal 2 stemmen op de vergadering. Er zijn dus appartementsrechten met 0 stemmen. Nu gaat er gestemd worden op een nieuw bestuur, alsmede decharge. Dit heeft het bestuur digitaal gedaan. Is niet lekker gegaan en de stemming moet over. Men wil perse anoniem omdat men dat altijd al zo deed. Ik heb inmiddels meerdere pakketten bekeken maar telkens kan de beheerder zien waar de leden op gestemd hebben.

   Op de site van de advocaten van van Riet kwam ik het volgende tegen:
   “Het schriftelijk stemmen door middel van het invullen van stembriefjes ter ALV kan anoniem of op naam geschieden. Anoniem stemmen is mogelijk indien alle appartementen dezelfde aantallen stemmen kunnen uitoefenen. Bij uiteenlopende aantallen stemmen per appartementsrecht zal een onafhankelijke derde, bijvoorbeeld een notaris, moeten vaststellen dat de stemming op juiste wijze geschiedt. Immers, de uitslag van de stemming dient steeds aan alle leden te worden medegedeeld.”
   Wij hebben sowieso nooit een notaris gehad.

   Is er een pakket waar het mee mogelijk is? En is het sowieso mogelijk bij ons anoniem te stemmen zonder notaris? Ik kan me niet voorstellen dat wij de enige zijn die hier tegen aan lopen. En kost me/ons nu elke keer aardig wat tijd.

   Alvast dank,

   Jimmy

   #13304
   monaster
   Deelnemer

    Is dit een echte VvE?.

    #35141
    Jimbo
    Deelnemer

     Ja, met statuten, etc. In het koopcontract staat ook vermeld dat je lid bent van een VVE. Leden kunnen niet hun lidmaatschap opzeggen.
     Ben ook op zoek naar iemand die ons kan adviseren, er gaan meerdere zaken niet goed, omdat het best een complexe materie is.

     #35146
     monaster
     Deelnemer

      Ik kan me niet voorstellen dat er leden zijn met nul stemrecht. Heel vreemd.

      #35147
      Bob
      Deelnemer

       Ik kan me niet voorstellen dat er leden zijn met nul stemrecht. Heel vreemd.

       Dat lees ik ook niet, er zijn appartementsrechten die door omstandigheden nul stemmen hebben/kunnen uitbrengen in een vergadering.
       Jimbo zegt bijvoorbeeld dat als er een eigenaar is die 4 appartementen bezit, die eigenaar maximaal 2 stemmen mag uitbrengen in de vergadering (“vertaald” 2 appartementen met elk een stem, en 2 appartementen met elk 0 stem). 😉

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.