Artikel 2 of Artikel 10?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #39432
  RegelAlles
  Deelnemer

   Onze VvE is 3 appartementen.
   Onze splitsingsakte heeft te maken met model 22 februari 1973.
   “Eigendom 1e” heeft zijn balkon jarenlang verwaarloosd, de vorige Eigenaar van 20+ jaar, en nu de nieuwe Eigenaar sinds 14 maanden.
   Voor beide eigenaren is het een vastgoedbelegging, verhuurd.

   Het balkon valt nu in mijn tuin.
   “Eigendom 1e” citeert Artikel 2 dat balkons zijn: “Tot de gemeenschappelijke gedeelten worden ondermeer gerekend:
   a. funderingen, dragende muren en kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen, deuren, balkon-constructies, borstweringen, galerijen, … ”

   Ik geloof dat Artikel 10 op de juiste manier moet worden toegepast, dat “1. Iedere eigenaar of gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk, de plafonds, de afwerklagen van vloeren en balkons, ….”

   Ik hoop dat, gezien de hoeveelheid tijd, duidelijke verwaarlozing gedurende vele jaren, dat de eigenaar van deze vastgoedbelegging eindelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor het investeren in zijn eigen onroerend goed.

   Ik heb zes jaar geleden mijn appartement gekocht (begane grond), en heb toen de VvE wakker geschud. Ik ben de directeur.
   Bij de vorige Woning 1 e Eigenaar duurde het meer dan een jaar om antwoord te krijgen.
   Ondanks de communicatie-uitdagingen, de vertragingstactieken over geld, de noodzaak voor mij om dingen af te drukken en persoonlijk af te leveren bij de woning van eigenaar “Property 1e”, zijn wij (ik) erin geslaagd om enkele prioritaire projecten te voltooien. We hebben nu een verzekering. We hebben de staande en rioolbuizen vervangen. We hebben eindelijk een officiële MDOP… Het is dus niet zo dat de VvE stil staat.

   De nieuwe eigenaar van het “Eigendom 1e” is 10 maanden geleden gealarmeerd over de staat van zijn balkon. Hij stemde ermee in om naar de Splitingsakte te kijken, maar deed dat 10 maanden niet. Pas als ik foto’s stuur van zijn balkonnetjes in mijn tuin reageert hij, na tijd, dat ik wat gezelschappen moet regelen. Hij was op vakantie en altijd “druk”.

   Deze video van 35 seconden toont de staat van het 1e balkon. Het is veel erger dan het 2e balkon. Het heeft nooit de in artikel 10 genoemde verplichte zorg gekregen. https://www.youtube.com/watch?v=O9Is_mlf8jw

   Bedankt

   #39434
   Rene
   Deelnemer

    Het balkon met hek valt onder artikel 2. De afwerking, hier het tegelwerk en ‘t stuk schuttingdeel wat er tegenaan gezet lijkt te worden zijn denk ik voor de bewoner. Het ziet er niet naar uit dat iedereen uniform dat stukje scherm heeft vanuit de VVE.

    Het groen (mos) op 0:06 is gewoon eigen verantwoordelijkheid, dus onder artikel 10.
    De betonrot op 0:23 valt onder artikel 2.
    De staat van het hek valt onder artikel 2 en is dus ook voor de VVE.
    Het schuttingdeel lijkt me door de bewoner zelf aangebracht. Lekker zelf oplossen.
    Strinkt genomen zou je niet zomaar dingen mogen monteren aan de bestaande constructie incl. het hekwerk. Maar goed zal wel niet een heel actieve VVE zijn die alles heel strikt bij houdt.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.