Balkonvloer is een gemenschappelijk gedeelte in Modelreglement 2006?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #11941
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste lezers,

   Ik stuit op een in mijn ogen vreemde passage in Modelreglement AvS 2006.

   Hier staat onder 17.1.C als opsomming wat bij “gemeenschappelijke ruimten” hoort:

   De plafonds en overige afwerklagen en de bekleding van de vloeren en de wanden die zich niet bevinden in een privé gedeelte, alsmede de plafonds en afwerklagen van de vloeren van de balkons, ook voor zover aanwezig binnen een privé gedeelte.

   Dat zou inhouden dat ik niet zonder toestemming een balkonvloer zou mogen laten leggen waarvoor in de vloer geboord moet worden. Klopt dat? En zou dat dan logischerwijs ook gelden voor ‘lijmen’?

   Ik had namelijk ergens gelezen dat een balkonvloer eigendom was tot aan de ‘bitumenlaag’ die in de dekvloer aanwezig is (zonder overigens te weten waar en wat dat precies is), en ik zou het erg vreemd vinden als ik aan de VvE toestemming zou moeten vragen om een paar gaatjes in de balkonvloer te mogen boren , laat staan een vloer met lijm aan te brengen

    

   #11942
   RonaldL
   Deelnemer

    De balkon vloer is gemeenschappelijk dus.
    De afwerklaag is gemeenschappelijk begrijp ik.
    Boren in de vloer mag dus niet zonder toestemming vve.
    Een andere vraag is of de vve zonder argumenten mag weigeren.
    Dat nou ook weer niet,
    Wel kan (en zou moeten) de vve randvoorwaarden kunnen stellen zoals plicht tot reparatie. Die plicht is dan “door te verkopen” aan de volgende eigenaar (zo begrijp ik ten minste ook de verklaring bestuur geen bezwaar bij verkoop).
    Net zo goed mag je mijns inziens ook niet zomaar bij badkamer verbouwing sleuven in de vloer trekken voor afvoer. De vve kan als voorwaarde stellen: “je maakt maar een dubbele vloer waaronder de leidingen liggen”.

    #11944
    DikOz
    Deelnemer

     Vraag je ook toestemming voor een boorgat om iets op hangen aan een draagmuur in jouw privégedeelte?
     Inderdaad is ergens iets te lezen over balkon vlonders en over bitumen. Dat laatste kan van toepassing zijn als een terras op een garage ligt. De terrastegels liggen dan op een teerachtige afwerklaag op de garage, bitumen, bij ons met rubber blokjes onder de tegels.

     #12445
     mako724
     Deelnemer

      In onze VvE staat het precies hetzelfde. Ik weet van een eigenaar die direct na oplevering tegels heeft geluimd op zijn balkonvloer. De balkonvloer bestaat uit een prefab plaat. Dat kan dus nog leuk worden als deze vloer ooit lost komt. Nieuwe eigenaar zou dan volgens mij bij de VvE aan kunnen kloppen voor reparatie.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.