Beheerder benadeelt VvE’s ?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4405
  Nederlandvve.nl
  Deelnemer

   Dit verhaal is tot stand gekomen op basis van informatie, geleverd door twee Bronnen, en uit een gesprek met een lokale VVE. Dat interview vond op 6 oktober 2016 plaats.

   Note redactie VVE-forum : I.v.m. auteursrechten is het gehele verhaal van hetgeen hier opgeschreven was vervangen door de link naar het betreffende artikel !

   Bovenstaand probleem speelt in onze regio, ook binnen onze VvE hebben wij deze constructie gehad, is teruggedraaid. Ik heb enige jaren geleden het “twee handtekeningensysteem” voorgesteld ter voorkoming van mogelijke fraude, krijg echter binnen de ALV de handen hiervoor (nog) niet op elkaar.
   Ben benieuwd hoe dit bij andere VvE’s is geregeld, hoor graag eventuele suggesties.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden geleden door .
   #4422
   nini
   Deelnemer

    Dank voor uw bericht op FB, hopelijk kunnen we hiermee de ogen openen van bewoners met VvE belangen. Ik maak te veel mee dat mensen totale desinteresse tonen als je over deze zaken spreekt. Mensen willen er niet over horen tot dat het te laat is en bedenk het kan overal gebeuren.

    #4423
    Joost H.
    Deelnemer

     Wat hier is gebeurd is bizar! Twee-handtekeningen-systeem moet gewoon beste mensen… Dat staat gewoon in de modelreglementen, maar waarom gebeurt het dan niet gewoon? Door de reglementen te omzeilen heeft Admipunt gewoon haar gang kunnen gaan. Het resultaat is bekend, maar voor de “liefhebber”, zie hier: https://www.nederlandvve.nl/vve-nieuws/admipunt-vve-beheer-failliet-verduistering/

     #4428
     nini
     Deelnemer

      En weer kunnen we op de site nederlandvve, kennis nemen van fraude binnen de VvE’s. De trouwe bezoeker(s) van de site zullen niet verbaasd zijn over de hoeveelheid van deze malversaties ze lezen er regelmatig over, zorgwekkend is de aanwas daarvan en de hoogte van de fraude gevallen.
      Bizar echter is het nu beschreven bericht over AdmiPunt binnen de regio Schiedam/Vlaardingen.
      Een beheerder die jarenlang solo zijn gang kon gaan, gedekt door de maatschappelijke functies die hij bekleedde – gemeenteraadslid, in bestuur van een kerk, bekend binnen middenstandsverenigingen in Vlaardingen – kortom meer vertrouwen was niet nodig. Deze posities gaven hem een meer dan normaal vertrouwen van VvE’s om hun financiële zaken te behartigen, zonder goede gezonde controle en bij sommige het vertrouwen om hun rekeningen in handen te geven van deze man.
      De man is momenteel echter nog alleen verdachte en dus niet veroordeelt, derhalve past enige terughoudendheid, maar hij is inmiddels wel failliet en de VvE’s die deze man onbeperkte tekenbevoegdheden gaven, waardoor hij met rekeningen kon schuiven zijn daardoor wel hun centjes gedeeltelijk of geheel kwijt.
      Consequenties, indien deze verenigingen hun verplichtingen niet meer na kunnen komen, zijn de individuele leden daarvoor verantwoordelijk en kunnen ze de kas aanzuiveren, ik vrees dat niet een ieder zich daarvan bewust is, heel erg pijnlijk maar waar.
      Kan dit voorkomen worden, nederlandvve geeft daarvoor diverse suggesties, maar het beste is toch een gezond wantrouwen, een alert bestuur, een stevige kascontrolecommissie en leden van de VvE die daar constant op toezien.
      Velen zullen zeggen daar heb ik geen zin in ik betaal de maandelijkse bijdrage, ik wil het bestuur niet voor de voeten lopen en verder woon ik hier leuk met leuke buren, dat wil ik zo houden.
      Bedenk dan wel dat dit overal kan gebeuren, ook ik heb wel eens bij een beheerder gedacht “als dat maar goed gaat”, bij een lid van het bestuur in het verre verleden, is dit wel de juiste man en bij een meer recente mutatie “deze liever niet” overigens was ik bij deze laatste lang niet de enige.
      Het valt niet mee om mensen die belangeloos dit werk doen te controleren of argwanend te zijn, maar bedenk wel als het fout gaat, gaat het goed fout.
      Vertrouwen is goed, controle beter, want Mens en Geld is noot een goede combinatie geweest.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.