Beheerder is geen bedrijf

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 17, 20225:55 pm door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #36736
  RoyVS
  Deelnemer

   Hoi, mijn ouders zitten in een VVE en zijn niet geheel tevreden over de beheerder.
   Ik heb er zelf geen verstand van, maar zij vertelden mij een aantal zaken, waar ik geen goed gevoel bij krijg.

   #36737
   RoyVS
   Deelnemer

    Hoi, er ging iets mis in bovenstaand bericht.
    Mijn ouders zitten in een VVE en zijn niet tevreden over de beheerder. Ze vertelden mij een aantal zaken waar ik geen goed gevoel bij heb.
    Allereerst is de beheerder een privé persoon, althans ik kan geen bedrijf vinden op zijn adres.
    wel 4 vve’s die op zijn adres staan ingeschreven.
    De beheerder staat tevens in de kvk als enig bestuurder:Alleen/zelfstandig bevoegd met beperkingen (zie opgaaf). Die opgaaf heb ik overigens niet gezien. Dit lijkt mij al niet verstandig, bestuurder en beheerder.
    Ik weet ook niet of er een contract gesloten is met de beheerder.
    Wat mij vooral zorgen maakt is zijn manier van boekhouden. Er is bijvoorbeeld 250 euro aan tuinonderhoud uitgegeven. Er wordt 250 euro geboekt zonder enige vermelding waarvoor. Als je vraagt waarom hij dit niet specificeert, krijg je de vraag of je hem niet vertrouwt. Dat voelt al niet goed en hoe weet je over een jaar nog waar dat geld voor was geboekt.
    Het vreemdste vind ik nog dat hij (nu hij een jaar beheerder is) opeens vraagt of hij een vrij besteedbaar bedrag, waar hij als ik het goed begrijp geen verantwoording voor hoeft af te leggen (nu 5.000 euro) wilt verhogen naar 15.000 euro. Men heeft al aangegeven dat als hij geld nodig heeft, dit zo geregeld is. Maar hij vindt dit toch wel makkelijk.
    Voor mij ruikt dit allemaal naar (toekomstige) fraude.
    Ik heb mij ouders al aangeraden om contract op te vragen met de beheerder, als de opgaaf die vermeld is in de kvk. Tevens gezegd dat ze de boekhouding moeten opvragen.

    er is een kascommissie, maar dit zijn ook maar goed gelovige bejaarden.

    Iemand nog tips? Mag je als privé persoon zonder bedrijf als beheerder optreden?

    #36738
    Bula
    Deelnemer

     Ik zou hier toch bezorgd over zijn…..een eenmanszaak is perse niet slecht….maar als ik zo lees hoe of wat…dan heb ik ook mijn twijfels.
     Een VvE geeft mij sowiso kippevel, ik kan er een boek over schrijven.
     Je mag weten ik heb alleen daarvoor een rechts bijstand verzekering afgesloten, heb ervaring met frauderen van vergadering uitkomst.
     Maargoed…begrijp je bezorgheid.

     #36739
     Carla
     Deelnemer

      Beste RoyVS, ook ik begrijp je zorgen. Ik zou je aanraden om eerst even te duiken in het voor je ouders geldende Modelreglement, Splitsingsakte en ( als dit er is ) het huishoudelijk reglement. Dan ben je op de hoogte van de regelgeving waar een ieder zich aan dient te houden. b.v. Hoe besluiten genomen dienen te worden, bestuurssamenstelling benoemingen en samenstelling.

      Ga er ook achteraan wanneer deze beheerder is aangetrokken en of de leden van de VvE hiervoor hun toestemming hebben gegeven. En ook wat zijn taken zijn…..wat staat er in de overeenkomst? Wellicht kan je ook in bezit komen van de notulen van de laatste vergaderingen.

      Voor elke uitgave dient zowel het bestuur als de beheerder verantwoording ( ook in detail ) af te leggen. Een vrij besteedbaar bedrag, daar zou ik NOOIT mee akkoord gaan, laat staan de door jou genoemde verhoging.

      Wie zijn trouwens de ‘men’ die al hebben aangegeven dat wanneer de beheerder geld nodig heeft het zo geregeld is?

      Vertrouwen is goed maar controle is beter. De leden van de VvE is het hoogste gezagsorgaan.

      Met vriendelijke groet, Carla

      #36741
      RoyVS
      Deelnemer

       Hoi Carla,

       bedankt voor de tips. Ik ga eens e.e.a. nakijken.
       “Men” zijn een aantal leden van de VVE die dit de verhoging onzin vinden.
       Zij gaven aan dat als er een grote investering gedaan moet worden, het geld snel geregeld kan zijn (via de ALV).

       groetjes

       #36749
       mako724
       Deelnemer

        Hier gaan ook alarmbellen af. Verzamel idd eerst alle benodigde gegeven en vraag inzage in de beheersovereenkomst tussen vve en beheerder. Je kan dan lezen wat de afspraken zijn tussen vve en beheerder.

        Voor zover ik weet is een beheerder niet ingeschreven bij de kvk, bestuursleden wel.

        5.000 euro mag ons bestuur niet eens uitgeven zonder toestemming van de ALV. Het gaat er om dat dingen werkbaar blijven. Afhankelijk van hoe het gebouw in elkaar zit en hoe groot de vve is kun je zelf wel bedenken wat een werkbaar bedrag is. Binnen onze VvE is dit 3.000 euro maar die geld voor het bestuur. In de beheerovereenkomst staat bv dat beheerder altijd overlegt met bestuur voor er uitgaven worden gedaan.

        #37179
        VvE-stem
        Deelnemer

         Lees de splitsingakte en hoe je een ALV kan eisen als VvE-lid.
         Neem contact op met zoveel mogelijk eigenaren en laat weten dat jij of 1 van je ouders zich verkiesbaar stellen als bestuurder, omdat er nu geen enkele controle is op de ‘beheerder’ die tevens enige bestuurder is. Vanaf dat moment heb je direct inzage in alle facturen.

         Een vrij besteedbaar bedrag hoeft overigens niet verkeerd te zijn. Maar hij moet het zeker wel kunnen uitleggen en verantwoorden. Ook moet duidelijk worden waar voorgaande jaren het vrij besteedbaar bedrag werd aan uitgegeven. Als dat niet voor VvE-zaken is geweest, dan heb je een oplichter 🙂

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.