Beheerder machtigen ivm gerechtelijke procedure

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #9785
  Anoniem
  Deelnemer

   Kan een beheerder gemachtigd worden om gerechtelijke procedures te starten.

   #9790
   Carla
   Deelnemer

    Wanneer de beheerder ook bestuurder is, dus als zodanig benoemd door de leden van de VvE én dus ook als bestuurder staat ingeschreven bij de K.v.K. , is dat mogelijk. Wanneer hij uitsluitend de beheerder is, niet.

    #9792
    Bob
    Deelnemer

     Het bestuur behoeft machtiging van de vergadering om een rechtszaak aan te mogen spannen.
     Bij het bestuur zal in de meeste gevallen kennis en kunde ontbreken de zaak ook daadwerkelijk zelf aan te spannen en te voeren.
     Nergens is geregeld dat de bestuurders zelf en exclusief (bij uitsluiting van anderen) moeten optreden. Bij een door de VvE afgesloten rechtsbijstandverzekering zal een jurist van de verzekeraar als gevolmachtigde optreden, of een door de verzekeraar betaalde specialist/advocaat.
     Bij gebrek aan een echte rechtsbijstandverzekering komt het op (andere) ondersteuning van een bestuur aan. De vergadering kan het bestuur toestemming geven om betaalde rechtshulp in te schakelen, maar als de beheerder naar overtuiging van de vergadering voldoende kennis en kunde in huis heeft staat de vergadering niets in de weg om de beheerder aan te wijzen als de feitelijke ondersteuning van het bestuur.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.