berging/kelder

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #12643
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen
  Ik ben nieuw hier en wil jullie graag het volgende probleem voor leggen:

  Mijn man en ik wonen in een appartementencomplex boven voormalige winkels.  Nu heeft de Gemeente vorig jaar besloten om de winkelplint om te bouwen tot woningen en heeft de ALV hier toestemming voor verleent. Echter, zonder dat we volledig op de hoogte waren van de consequenties.

  In onze splitsingsakte staat dat de berging gemeenschappelijke ruimte is, maar dat de eigenaars het exclusieve recht op gebruik hebben en dat veranderingen aan die berging alleen gedaan kunnen worden met toestemming van de ALV.

  Vorige maand kreeg een groot aantal bewoners een brief van de projectontwikkelaar dat zij tbv de woningen afvoerpijpen moesten aanleggen die door onze bergingen lopen en ons werd verteld dat we de berging op die en die datum moesten ontruimen en de goederen naar een voor dat doel gebouwde noodberging moesten brengen.

  Het was geen verzoek, maar een opdracht.
  Bij navraag bleek echter dat zelfs de administrateur (MVGM) niet op de hoogte was. Daarna heeft men de koppen – dwz de bewonerscommissie en de projectontwikkelaar (mij is niet bekend of de administrateur ook aanwezig was) – bij elkaar gestoken en heeft de BC toestemming verleend voor de ontruiming.

  Nu mijn vraag: kan dit zomaar? Kan een BC zonder dat de ALV geraadpleegd is, hiertoe besluiten en de bewoners voor een voldongen feit stellen?
  Of heeft de BC in dit geval een te grote pet opgezet en is hun besluit niet rechtsgeldig?

  Bedankt voor jullie reacties.

  Groetjes, Ronit

  #12645
  monaster
  Deelnemer

  Veel te grote pet.

  #12671
  mako724
  Deelnemer

  Om dit goed te kunnen beoordelen zal je moeten duiken in notulen van de vergadering waarin dit blijkbaar besproken/besloten is. Let ook goed op de uitnodiging van de betreffende ALV. Het gaat hier om een wijziging van de akte van splitsing.
  Je kan hier lezen hoe het wijzigen van de akte van splitsing in zijn werk gaat.
  https://vvecentraal.nl/2013/08/22/de-wijziging-van-de-splitsingsakte-hoe/

  #12672
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor de reactie!
  Dat is nu net het punt want het is niet besproken in de ALV. Zelfs de administrateur was hier niet van op de hoogte, maar hij verschuilt zich nu achter het feit dat wij akkoord zijn gegaan met de bouw van woningen in de winkelplint, en zegt dat dit een logisch voortvloeisel is uit dit besluit (woningen moeten nu eenmaal afvoerbuizen hebben).
  Echter, wanneer wij hadden geweten dat dit zou moeten gebeuren en dat sommige mensen heel veel bergruimte zouden moeten inleveren omdat de buizen soms wel 30 cm vanaf het plafond over de hele lengte van hun berging lopen (een kast past er nog net onder, maar je kunt niets meer op de kast leggen), dan waren wij nooit akkoord gegaan.
  Afgelopen december hebben wij nog een voorlichtingsavond gehad, georganiseerd door de projectontwikkelaar, en ook toen werd er met geen woord over gerept (alsof ze aanvoelden dat dat wel eens tot protesten zou kunnen leiden).
  We kregen een brief en dat was het.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.