beschermramen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #36635
    vvehazehorst
    Deelnemer

      In MR 2006 staat het volgende in art 17b: Tot de gemeenschappelijke gedeelten/zaken worden gerekend:
      de raamkozijnen met de glazen ramen en de sponningen als de deurkozijnen met de deuren en drempels (w.o. begrepen schuifpuien met schuifdeuren)die zich bevinden in de (al dan niet aan balkons of terrassen grenzende) gevels en/of in de wanden die de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke gedeelten of tussen een gemeenschappelijke gedeelte en prive gedeelte, alsmede het bij een ander behorende (standaard)hang- en sluitwerk.

      Nu hebben wij aan de buitenkant van de app. zogenaamde “kiepramen”. Die kunnen dus niet alleen “opengeklapt” worden,
      maar ook als een deur helemaal open gedaan worden. In feite kun je dus zo naar “buiten vallen”, ware het niet dat daarom beschermglas is geplaatst. In verband met het schoonhouden, met name aan de buitenkant, is een discussie wie deze schermramen moet schoonmaken. Vallen deze ramen nu onder bovengenoemd artikel 17 MR2006 of is dit prive aangelegenheid.

      #36637
      DikOz
      Deelnemer

        Sorry, wegehaald. ik dacht MR 1992.

        #36639
        DikOz
        Deelnemer

          Toch goed, is ook zo in 2006.

          vvehazehorst schreef: “In MR 2006 staat het volgende in art 17b: Tot de gemeenschappelijke gedeelten/zaken worden gerekend:
          Je bent het woord ondermeer vergeten voor gerekend. Dat is een deel van de oplossing, het is dus geen uitputtende opsomming. Daarbij geteld dat zoiets abstracts als ‘de schil’ van het gebouw gewoonlijk gemeenschappelijk is, is mijn antwoord: Ja, gemeenschappelijk.

          #36641
          Rene
          Deelnemer

            het is mij niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met beschermglas.
            Bedoel je een frans balkon met een hek van glas?
            Frans balkon

            Ramen (en deuren) die naar binnen kunnen openen zeg ik uit praktisch en financieel oogpunt, dat kan de bewoner prima zelf.
            Een hek van glas of enig ander materiaal wat op 8m hoogte zit, zie ik liever niet iedereen over de reling hangen met een mop en een sopje.

            Niet alles kan en hoeft m.i. vanuit het MR geregeld te worden. Met mijn hiervoor gegeven voorbeeld en common sense kan de ALV prima een besluit nemen deze in ieder geval aan de buitenzijde periodiek te reinigen.
            De binnenzijde is juist praktischer om bij de bewoner neer te leggen, aangezien er met gesloten deuren haast geen ruimte tussen zit.

            Wat betreft eigendom, het betreft sowieso een gemeenschappelijk deel, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een balkonhek.

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.