Besluitvorming betreffende uitbreiding van een ‘installatie’

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #10956
  Thom
  Deelnemer

   Al ongeveer 20 jaar wordt door onze VvE een deel van de ruimte op het dak verhuurd aan enkele telecomproviders. Deze providers hebben daar zendmasten geplaatst. Recent heeft de VvE van een provider het verzoek gekregen tot wijziging en uitbreiding van de bestaande installatie.
   Mijn vraag: Mag, na een gedegen afweging, het bestuur zelfstandig het besluit nemen hiermee akkoord te gaan, óf is toestemming van de eigenaren hiervoor noodzakelijk?

   Bij onze VvE is het modelreglement 1972 van toepassing. In artikel 37, lid 8 wordt gesproken over het aanbrengen van nieuwe installaties, waarvoor toestemming van de eigenaren nodig is. Ik lees hier niets over het uitbreiden van een bestaande installatie en trek daaruit de conclusie dat het bestuur zelfstandig dit besluit mag nemen. Of, zie ik iets over het hoofd?

   #10959
   DikOz
   Deelnemer

    Heeft MR 1972 zoiets als MR 1992 Artikel 39: “1. Tot het aangaan van overeenkomsten waaruit regelmatig terugkerende verplichtingen die zich over een langere periode dan een jaar uitstrekken voortvloeien, kan slechts door de vergadering worden besloten, voor zover de mogelijkheid hiertoe uit het reglement blijkt.”
    Los daarvan zou ik hier niet naar de letter, maar naar de geest van het reglement handelen: dus de vergadering beslist in dit geval.

    #10963
    Rob
    Deelnemer

     ….  Of, zie ik iets over het hoofd?

     Naar mijn idee wel.
     Het is de vereniging van eigenaars die het beheer voert over de gemeenschap en zal het m.i. dus de vergadering zijn die hierover een besluit moet nemen.
      

     #10968
     Thom
     Deelnemer

      Dik, Rob, Dank voor de input. De Vereniging gaat hierover besluiten

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.