Bestuur geeft opdrachten aan derde zonder stemming VVE vergadering

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6323
  Jet
  Deelnemer

   Hoi.

   in het meerjarig plan is voor volgend jaar een grote schilderbeurt opgenomen. Groot project. In de vergadering is gevraagd of men het daar mee eens is. Daar is possitief op gestemd. Volgend jaar mag er geschilderd worden. Hoewel schilderen buitenboel geen agendapunt was maar meerjarigplan.  Wij denken dan dat er op de volgende vergadering 3 offertes zijn waar we op kunnen stemmen.

   Maar nu blijkt en dit is eerder zo gegaan dat het bestuur de goedkeuring ziet als dat zij ook de opdracht aan iemand mogen gunnen. We kregen al eerder bericht van het bestuur gunt die en die de opdracht voor ander kleiner project. Wel wat van gezegd toen maar ze mochten dat zeiden ze.

   nu gebeurt zo weer maar om grote opdracht. Wij vinden ons stemrecht belangrijk. Klopt het dat als men akkoord gaat met de schilderbeurt dat dit betekent dat het bestuur 2 of 3 offertes kan gaan aanvragen dat zij vervolgens mogen kiezen???

   Is het niet zo ja je mag schilderen, vervolgens moeten er 3 offertes komen waar de leden dan op stemmen in een vergadering??

   en extra vraagje, mag je een afwijzing per mail dat iemand iets niet doet of kan zien als een offerte?

   Hoe kunnen wij dit ongedaan maken? We willen nl bij zulke grote bedragen meestemmen. Extra vergadering uitroepen?

   groet Jet.

    

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 1 week geleden door .
   #6342
   Rene
   Deelnemer

    Dat ligt er naar mijn idee aan wat er precies voorgesteld is bij de eerste vergadering. Als je vraag is mag het bestuur X bedrag uitgeven voor onderhoud aan project Y dan is er naar mijn mening ook mandaat gegeven om het uit te voeren.
    Ik zit in het bestuur van een grote VVE met  keer op keer een opkomst van 10 ~15%.
    Wij vragen met de begroting mandaat om dingen uit te voeren (tenzij deze grote technische of uiterlijke wijzigingen betreffen).
    Hoeveelheid offertes hangt bij ons af van de werkzaamheden. Maar ook daar is voor zover ik weet geen enkele verplichting. Je kan er wel een verplichting van maken door er een voorstel over te doen en er over te stemmen op de ALV.

    #6343
    Jet
    Deelnemer

     Hoi Rene,
     Bij ons een voorstel aangenomen dat 3 offertes moet bij bedragen boven de 1000 euro. Daar houd bestuur zich meestal al niet aan.
     Laarste schilderbeurt werd toestemming gegeven voor schilderen, daarna kregen we offertes op vergadering en werd besluit genomen door vergadering.
     dit x word er volgens meerjarig plan weer schilderbeurt gedaan. Echter dit x regelt het beheer(nieuw)blijkbaar met bestuur en zijn ze dus niet van plan vergadering uit te roepen. Vergaderingen worden (met tegenzin van leden)druk bezocht.
     Het bestuur heeft nooit toestemming gehad dat ze zelf mogen kiezen wie er komt. En das ook niet iets wat wij willen omdat er al veel mis gegaan is en nog steeds gaat.
     had bestuur niet moeten zeggen dat ze nu anders gingen doen en als je stemt op ja er mag geschilderd worden dat nu betekent dat ze alles mogen regelen en keuze maken in tegenstelling tot vorige schilderbeurt toen een ja er mag geschilderd worden en er worden offertes opgevraagd waar vergadering over beslist.
     We gingen ook van uit volgende vergadering krijgen we 3 offertes en maken we keuze.
     Groetjes Jet
      
      
      
      

     #6351
     Rene
     Deelnemer

      Ja, het bestuur had expliciet mandaat moeten vragen op de ALV om ‘t zonder extra vergadering te regelen. Nu het niet gedaan is gaat het bestuur buiten zijn boekje.
      Hoe je daar vervolgens op wilt handelen is een stuk lastiger. Op z’n minst zou je het bestuur hier tijdens de eerst volgende ALV op aan kunnen spreken. Als het gedrag niet veranderd, dan zou je kunnen overwegen om ‘t bestuur “naar huis”te sturen. Maar dan moet je ook wel mensen hebben die ‘t willen overnemen.
       
       
       

      #6354
      Jet
      Deelnemer

       Dank voor reactie, dacht het al. Bestuur verandert niet. Anderen gaan niet mee.  Bij onze vergaderingen moet je ook onwijs alert zijn. Omdat eerder gebeurt is vind ik jammer dat ik niet alert was. Denk dat er bij ons eens een vergadering moet komen met uitleg regels en duidelijkheid in taken.
       Groet. Jet
        
        

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.