Bestuur negeert genomen besluiten

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3708
  Huismeester
  Deelnemer

   In 2014 heeft de ALV besluiten genomen over het herstellen van voegen en scheuren in de gevels, tevens heeft de ALV besloten de vloer van de arcade te herstellen.
   Het bestuur heeft dit in dat jaar 2014 niet uitgevoerd. De ALV heeft ook in 2015 vragen gesteld aan het bestuur waarom deze de besluiten niet uitgevoerd heeft, helaas is ook in 2015 en 2016 niets uitgevoerd door het huidige bestuur wat door de ALV is besloten.
   Het lijkt mij geen geldende regel dat een bestuur bevoegd is de genomen ALV besluiten welke buiten het bestuurlijk mandaat vallen, eigenhandig mag wijzigen of zelfs helemaal niet uitvoert?

   Wat kan hier gedaan worden?

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door .
   #3713
   William
   Deelnemer

    Je geeft aan dat het bestuur er naar gevraagd is, maar wat was het antwoord?
    De meest logische lijkt me om, als de vergadering dat wil, het zittende bestuur van zijn taken te ontheffen en nieuwe bestuurders te benoemen.

    #3714
    Huismeester
    Deelnemer

     Het huidig bestuur zelf wil alle klussen opsparen en later alles tegelijk laten doen. Maar over opsparen van klussen is door de ALV geen besluit over genomen. wat ik opnoemde is duidelijk achterstallig onderhoud ( open voegen, kapotte stenen en overal scheuren langs de voorgevels van de appartementen. De scheuren zijn eerder al gerepareerd, maar zijn inmiddels op de zichtbare plekken 4 mm, daar waar eerder niet is gerepareerd meet ik twee centimeter. Zeer zeker geen reden om alle besluiten maar vooruit te schuiven door het bestuur. De ALV heeft besloten tot reparatie, dan moet het bestuur het toch uitvoeren?
     Let wel………we hebben om vreemde redenen een bestuur dat je niet wil hebben en waarvoor gewaarschuwd wordt door allerlei instanties, een bestuur die alleen eigen ideëen wil invoeren. Helaas worden veel eigenaren ingeplamd met mooie woorden, maar niemand van de eigenaren heeft ook maar enig verstand van VvE zaken en gaan uit van wat het bestuur vindt en zegt.

     #3717
     William
     Deelnemer

      Is er in de betreffende besluiten een termijn genoemd? Bijv; ‘De vergadering besluit om het voegwerk nog dit jaar te laten herstellen’.
      Een bestuur moet de genomen besluiten (laten) uitvoeren, maar ze hebben binnen de vastgestelde begroting wel keuzeruimte. Wellicht komen de herstelwerkzaamheden juist wel dik boven het vooraf vastgestelde bedrag.
      Je moet zorgen dat je medestanders krijgt, een VvE is nu eenmaal een mini-democratie. Als het merendeel van de vergadering geen vertrouwen heeft in het bestuur, zal de vergadering besluiten het bestuur te ontheffen van haar taken.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.