Bestuur of beheerder machtigen voor de bank

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6540
  LenieBeckers
  Deelnemer

  Onze beheerder is als enigste bevoegd tot het uitvoeren van betalingen. Dit is ontstaan uit een vorige situatie en vinden wij ongewenst.

  Als nieuw bestuur willen wij nu de beheerder bevoegdheid geven tot het invoeren van de betalingen, die vervolgens door het bestuur worden goedgekeurd en gefiatteerd. Het max bedrag stellen wij op 20.000. Welke rol (bestuur / beheerder) is hiervoor gebruikelijk ?

   

   

   

  #6541
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Wat gebruikelijk is Lenie, vind je in het voor jullie VvE geldende Modelreglement en/of Splitsingsakte.
  Met vriendelijke groet,
  Carla.

  #6545
  Beer1802
  Deelnemer

  Als nieuw bestuur……… pfoef.
  De ALV is het hoogste gezagsorgaan. Zij beslissen en niemand anders.
  Hier is weer een bestuur die de regels niet kent en alleen maar macht denkt te hebben. Als bestuur dien je de besluiten van de alv te respecteren en uit te voeren.
  Groetjes
  Henk

  #6549
  Bob
  Deelnemer

  Hi Lenie,
  Je vraagt naar de rolverdeling tussen bestuur en beheerder v.w.b. machtiging op de bankrekening. Die rolverdeling ga je echt niet vinden in de AvS of het vigerende MR.
  Áls er over die rolverdeling al iets zou zijn bepaald dan vind je die in de beheersovereenkomst tussen VvE en beheerder.
  Hoe je het ook wendt of keert, het bestuur draagt statutaire (eind)verantwoordelijkheid voor het beheer van de middelen van de VvE, en niet de beheerder (die is “slechts” gehouden om als professioneel beheerder naar de “maatman” te presteren).
  Met voorgaande is het zonder meer een goed idee om de verantwoordelijkheid van het bestuur serieus te nemen en het daadwerkelijk betalen aan het bestuur te laten.
  De beheerder is er om taken voor het bestuur uit te voeren, en staat het bestuur ten dienste, niet andersom. Het bestuur van een VvE is een orgaan van de VvE, en de beheerder slechts een hulp ter ondersteuning van het verantwoordelijke bestuur.
  Met vriendelijke groet, Bob.
  P.S. Ik vind de reactie van Henk wat te kort door de bocht en een beetje bot, slechts gebaseerd op veronderstelling dat je zuiver op macht uit zou zijn. Wat mij betreft niet teveel van aantrekken. 😉

  #6550
  Bob
  Deelnemer

  Hi Lenie,
  Nog even wat wedervragen.
  Waar komt die €20.000,00 vandaan, en welk MR is bij jullie van kracht.
  Vriendelijke groet, Bob.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.