Bestuur schrijft oud-bestuurder niet uit bij KVK, hoe dit zeggen op vergadering?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #13276
  BMS1980
  Deelnemer

   Beste allen,

   In mijn VVE ben ik er achter gekomen dat een bestuurder die al 6 jaar geleden ontslag heeft gekregen (vergaderbesluit) nog steeds ingeschreven is gebleven bij de KVK. 4 jaar geleden hebben leden dat al geconstateerd in de bestuursstukken, en is het bestuur opdracht gegeven dat alsnog bij de KVK in orde te maken. Ik kom er nu achter dat het bestuur dat nooit uitgevoerd heeft, ook niet de bankrekeningbevoegdheid heeft aangepast, ondanks dat uitdrukkelijk vergaderbesluit. De reden die het bestuur mij hiervoor geeft is dat ze dat makkelijker zo vinden.

   Ongelooflijk! Vergaderbesluiten willens en wetens niet uitvoeren. Hoe ga ik de andere leden er van overtuigen dat het bestuur hiermee de belangen van de leden schaadt? Wie heeft tips hoe het te brengen? Dit is overigens niet het enige. Er wordt nooit een begroting gemaakt, er is zonder enige toestemming van de vergadering noch HR noch AvS geld aan een oud-bestuurder overgemaakt als bestuursvergoeding, het stapelt elke keer maar op. Er is sprake van een oude kliek en een aantal nieuwelingen waarvan ik de positie niet helemaal kan inschatten. Bestuur is oude kliek. Telkens als ik zoiets constateer, in de meest vriendelijke bewoordingen het formuleer van ‘zal niet moedwillig gebeurd zijn, kan gebeuren, laten we het nu goed doen’ en dat is de afgelopen maanden meermaals gebeurd, krijg ik de wind van voren wie ik wel niet denk dat ik ben. Ik ben dit spuugzat. Hoe nu verder?

   #13277
   Bob
   Deelnemer

    Ik kan helaas niet anders zeggen dan “welkom in de wondere wereld van de VvE’s”.
    Het is pompen of verzuipen.
    Uit jouw post begrijp ik dat de zachte hand niet werkt (komt veel vaker voor).
    Advies:
    Je zit in de KCC, schrijf je bevindingen glashelder en glashard op in het rapport dat je de vergadering stuurt.
    Richting KvK en de bank kun je eenvoudig zelf actie nemen door die aan te schrijven en daar de bewijsstukken aan te leveren. KvK in dat schrijven aangeven dat betrokken oud-bestuurslid moet worden uitgeschreven en bank laten weten dat bevoegdheden van betrokkene moeten worden beëindigd en eventuele passen e.d. moeten worden geblokkeerd.
    Sterkte met deze kennelijk iets minder goed functionerende VvE!

    #13278
    Bob
    Deelnemer

     Tegelijkertijd met, of als alternatief voor, het zelf aanschrijven van KvK en/of bank kun je ook het bestuur schrijven dat er met wat je allemaal geconstateerd hebt er op punten sprake is van onbehoorlijk bestuur, en dat jij, in het geval de VvE en/of jij daardoor schade lijden, niet zal schromen om hen daarvoor aansprakelijk te stellen, en om desnoods naar de rechter te stappen om de geleden schade op de bestuurders te verhalen, en dat tot in hun privévermogen.

     #13279
     Bob
     Deelnemer

      Tip: als je onder het reactievak “Houd me op de hoogte van volgende reacties via e-mail” aanvinkt hoef je niet iedere keer te kijken of er wordt gereageerd, maar ontvang je een mail wanneer er een reactie wordt geplaatst.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.