bestuur stapt op

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #4488
  Lenie
  Deelnemer

   ik woon sinds kort in een appartement en wordt geconfronteerd met hevige discussies tijdens een vergadering, de dag erna neemt de voorzitter ontslag en nu wordt een maand eerder dan normaal de ALV gehouden met als agenda punt dat de administrateur ook per die datum stopt.Dit betekend dat er geen bestuur meer is, hoe pak je zoiets aan. Eerst de ALV afwachten, een nieuwe vergadering vragen om een nieuw bestuur te kiezen als het niet lukt dit tijdens de ALV.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 1 week geleden door .
   #4489
   William
   Deelnemer

    Hoi Lenie,
    In de aankomende vergadering zullen er nieuwe bestuursleden moeten worden benoemd.
    Bedoel je met de administrateur een externe beheerder/accountant die zijn taken neerlegt? Als deze aan een contract gebonden is, moet deze zich houden aan de contractuele voorwaarden inzake eenzijdige opzegging, net zo als een VvE die een contract wil opzeggen.

    #4491
    Lenie
    Deelnemer

     het gaat hier om bestuursleden bestaande uit bewoners. Wat als er geen aanmeldingen zijn voor de functies, kan er dan een ‘tijdelijk’bestuur worden benoemd om vervolgens een externe beheerder te vinden om de belangen van de VVE toch te kunnen uitvoeren daar waar nodig?

     #4492
     William
     Deelnemer

      Hoi Lenie,
      Zoals jij het beschrijft kan het ook. Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een bestuur bestaande uit eigenaars/leden van de VvE, al dan niet in combinatie met een externe beheerder die het meeste van het daadwerkelijke werk doet.
      Waarom zouden er geen aanmeldingen zijn denk je?

      #4494
      Lenie
      Deelnemer

       gezien de sfeer tussen de bewoners verwacht ik dat er geen vrijwilligers zullen zijn, het gaat om complex van 12 appartementen en er duidelijke verschillen zijn in voor en tegen. bestuur wordt wel gekozen maar dat moet wel op basis van vrijwillige aanmelding toch? binnenkort is de ALV en ik probeer uit te vinden wat de opties zijn zodat ik goed voorbereid de vergadering kan binnenstappen.

       #4495
       William
       Deelnemer

        Een bestuur bestaat uit (doorgaans) uit vrijwilligers inderdaad, men zal zich eerst zelf kandidaat moeten stellen.

        #4497
        Rob
        Deelnemer

         Hoi Lenie,
         Mag ik zo vrij zijn om te vragen waar de grote verschillen over gaan?
         Het lijkt mij zinvol ook te kijken hoe die grote meningsverschillen enigszins kleiner gemaakt kunnen worden.
         Tenslotte zal je het uiteindelijk toch met elkaar moeten gaan doen in de VvE en is het naar mijn idee niet verstandig als er niets met die meningsverschillen gedaan gaat worden.

         #4498
         Carla
         Deelnemer

          Goede vraag en hele mooie opmerking @ Rob.
          Beste Lenie,
          Misschien zou je ook zo vriendelijk willen zijn om te melden welk Modelreglement bij jullie van kracht is.
          Met vriendelijke groet,
          Carla.

          #4499
          Lenie
          Deelnemer

           Hallo Rob ben het helemaal met je eens en dat spreek ik ook uit ,het gaat in dit geval om het onderhoud van de tuin met name een aantal bomen waar enkele bewoners last van hebben. De vergadering is een groot fiasco geworden maar heb ik er nog de optie om een expert erbij te halen uit kunnen halen. Er wordt gezegd dat het al 40 jaar goed gaat op de wijze waarop de VVE wordt bestuurd en de laatste 3-4 jaar nadar er nieuwe bewoners bijgekomen zijn die andere ideeen hebben is de onrust toegenomen, ik woon er zelf nu iets meer dan een jaar en wil gewoon dat alle zaken goed worden afgehandeld, betekend niet dat je het altijd eens moet zijn met elkaar maar wel elkaar moet blijven respecteren, dat zie ik verdwijnen. Nu bij de uitnodiging voor de ALV stapt ook de bestuurder op, en ik heb grote twijfels of er een van de andere bewoners zich zal aanbieden. Er wordt nog gewerkt met de originele splitsing akte uit 1 dec 1967.

           #4500
           Lenie
           Deelnemer

            misschien is het beter voor deze VVE om het bestuur extern te laten uitvoeren om zo in ieder geval verstrengeling van belangen uit de weg te gaan.

            #4501
            Carla
            Deelnemer

             Een extern bestuur @ Lenie, is inderdaad ook één van de mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Wanneer er binnen een VvE een gebrek aan vertrouwen ontstaat en er zelfs gedacht kan worden aan belangenverstrengeling, ( wat natuurlijk uit den boze is ) dan wordt het een hele kluif om die sfeer te gaan herstellen.
             Toch ook blijkt het al vele jaren wél goed gegaan te zijn. Misschien zou je eens een gesprek aan kunnen gaan met de voorgaande bestuursleden c.q. voorzitters. Om er achter te kunnen komen waar nu precies de missing link ligt. Immers de nieuwe eigenaars dienen zich net zoals de eigenaars die er al langer wonen te houden aan hetgeen beschreven staat in jullie splitsingsakte.
             Heb je er aan gedacht om jezelf beschikbaar te stellen? Wanneer je de kunst verstaat om enige rust te gaan creëren en wat vertrouwen terug te winnen, wie weet kom je dan weer tot iets goeds met elkaar.
             Vergeet overigens niet wanneer je een extern bestuur gaat adviseren, hier een prijskaartje aan hangt en dus de maandelijkse bijdrage verhoogd zal worden. Vaak zijn dit soort zaken ( meer betalen ) ook een blokkade om tot overeenstemming te komen.
             Wens je sterkte in deze lastige kwestie. Maar onoplosbaar is het niet, denk ik.
             Met vriendelijke groet,
             Carla.

             #4502
             Lenie
             Deelnemer

              bedankt voor het advies.

             12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
             • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.