Bestuur vormen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #10558
  Anoniem
  Deelnemer

   Wij zijn een VVE met 49 leden van in totaal 72 appartementen en willen 3 leden als bestuurslid voordragen.

   Op dit moment zijn wij onderdanig aan beheerder, die alle taken (financieel,administratief,technisch beheer en bestuurlijk) uitoefent.

   Dit is vastgelegd in mantelovereenkomst tussen beheerder en woning corporatie die woningen in verkoop heeft gedaan.

   Mijn vraag is of het mogelijk is om een schriftelijke stemming te houden door alle eigenaren te benaderen en beheerder dan te confronteren met uitslag..

   Woning corporatie heeft nog 23 woningen in bezit ( van 72 )

    

   #10559
   Carla
   Deelnemer

    Beste timmie001,
    Ik denk dat het verstandiger is om eerst even te gaan kijken welk Modelreglement/Splitsingsakte bij jullie van kracht is. Daarin kan je vast en zeker het e.e.a vinden over de regelgeving. Ook m.b.t. het benoemen van een ( nieuw ) bestuur.
    Als lid ( niet bestuurder ) kan je geen schriftelijke stemming houden. Wel kan je gaan inventariseren bij de huidige eigenaars, hoe groot de belangstelling is voor een nieuw bestuur. Vervolgens kan je dit onderwerp op de agenda laten plaatsen van de eerstvolgende vergadering.
    Overigens zijn jullie eigenaars in de meerderheid en zijn jullie zeker niet onderdanig aan de huidige beheerder, die tevens bestuurder is. Ook hij/zij heeft zich te conformeren aan hetgeen besloten is in de ledenvergadering.
    Met vriendelijke groet, Carla.

    #10564
    Rene
    Deelnemer

     Bij voldoende animo kan je het bestuur oproepen een ALV te organiseren. Laat deze ‘t na of weigert deze, dan kan je zelf een ALV gaan organiseren. Punt ter vergadering is benoeming van bestuur.  Details staan in de AvS.
     Het nieuw benoemde bestuur kan vervolgens de overeenkomst met de bestuurder/beheerder opzeggen.
     De coöperatie heeft een aantal opties, één daarvan is zijn/haar gedelegeerd bestuurder voor te dragen als lid van het nieuwe bestuur, maar met de pet op van èn bestuurder èn beheerder staat belangenverstrengeling al snel op de loer. Ook in de huidige situatie.
     Maar het komt zeer vaak voor dat coöperaties niet de juiste weg weten/kiezen bij het overgaan naar een VVE bij de verkoop van (een deel van) de woningen.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.