Bestuur VvE grijpt niet in bij overtreding HHR en Splitsingsakte door bewoners

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10522
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Situatie VvE:

  VvE: 68 leden, Bestuur: 5 bestuurders, Technische commissie (intern, 3 mensen), Administratief beheerder (extern, professioneel bedrijf).

  Situatie waarover ik advies zoek:

  Lid van TC constateert bij ca. 8 appartementsrechten een overtreding van het HHR en splitsingsakte (namelijk plaatsen van plantenbakken/groen/complete bewateringsinstallaties) buiten de rooilijn, op de borstwering van het gebouw. Op twee plaatsen is op onderliggende gevel al mogelijke waterschade zichtbaar (op 14m hoogte aan waterzijde, lastig bereikbaar).

  Dit is gemeld bij bestuur. Bestuur weigert te handelen/in te grijpen/ en gedoogt de situatie.

  Tevens is bij een van de bewoners op gasfles aangesloten bbq aangetroffen (ook dit is strikt verboden conform HHR). Ook hier weigert het bestuur contact met bewoner op te nemen / actie te ondernemen en gedoogt de situatie.

  Hoe valt op enigerlei wijze het bestuur te dwingen het HHR en splitsingsakte te handhaven? Welke stappen zijn hier te ondernemen?

   

   

  #10531
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Als lid een Algemene Ledenvergadering oproepen. Zaak voorleggen aan de leden.  Op grond van besluit van de leden het bestuur confronteren met de uitspraak. Bestuur moet besluit van de leden uitvoeren. Zo niet is een gang naar de rechter mogelijk

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.