bestuurder voorgedragen niet benoemd.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #6872
  @alex
  Deelnemer

   Beste. 2008 heeft ‘commissie nwe bestuurder’ in samenwerking met ALV voorzitter een VvE beheercontract opgesteld en uit de 5 kandidaat bestuurders hun zelf uitgekozen bestuurder voorgedragen aan de ALV. De notulen van deze korte bijzondere ledenvergadering i.v.m. voorgedragen nwe (niet benoemde) bestuurder is nadien niet bekrachtigd door de ALV, niet besproken.
   Eerstvolgende ALV heeft deze zich als nieuw ‘benoemd’ bestuurder voorgesteld. En aldus ingeschreven bij de KvK. Mijn vraag is of deze niet benoemde maar voorgedragen bestuurder het recht heeft de VvE te vertegenwoordigen, bankrekeningen te beheren, rechtmatig per unanniem ALV besluit te mogen procederen? incassoprocedure of anderszins namens de VvE ? (omdat hij al 10 jaar als voorgedragen bestuurder fungeert?

   #6881
   Rob
   Deelnemer

    Hoi Alex,
    Is de bestuurder niet door de vergadering benoemd, of is hij wel benoemd maar zijn de notulen waarin die benoeming te lezen is alleen  nooit vastgesteld?

    #6887
    William
    Deelnemer

     Hoi Rob,
     wat zijn volgens jou de gevolgen van de tweede optie?

     #6890
     Rob
     Deelnemer

      Hoi Rob, wat zijn volgens jou de gevolgen van de tweede optie?

      Hoi William,
      Persoonlijk denk ik dat die tweede optie geen gevolgen zal hebben.
      Weliswaar is het vaststellen van de notulen verplicht maar dat doet naar mijn idee niets af aan de feitelijke benoeming van de bestuursleden in de betreffende vergadering.
      Óf het bestuur feitelijk wel is benoemd weet ik natuurlijk (nog) niet, daar kan alleen Alex antwoord op geven.

      #6891
      @alex
      Deelnemer

       Beste Rob.
       De e-mail was verdwaald, heden pas gevonden. Het volgende is gebeurd: 29-11-2007 heeft een ALV plaatsgevonden. 29-april 2008 een extra ALV waarin de commissie nwe bestuurder verslag doet dat van de 6 gegadigden. Volgens hun oordeel zijn 2 overbleven waaruit de commissie en de ALV voorzitter heeft besloten 1 van de 6 voor te dragen, aan de ALV. De ALV stemde unaniem in met het voordragen van deze  nwe bestuurder. Vervolgens 16-6-2008 een brief van de niet benoemde nwe bestuurder aan de leden om de maandelijkse servicekosten naar een andere rekening over te maken. Volgende ALV  4 -9-2008 heeft de ‘nieuwe bestuurder’ zich aan de leden voorgesteld maar is niet benoemd en is  alleen de notulen van 28-9-2007 behandeld en goedgekeurd. Hij is dus niet als voorgedragen nwe bestuurder benoemd door de ALV.  Agendapunt was : ‘voorstellen nwe bestuurder.’ N.B. de ALV voorzitter was niet benoemd tot commissielid nwe bestuurder maar was wel bij de vergaderingen aanwezig, heeft met de commissie de beheerovereenkomst opgesteld. Dit laatste  heeft de voorzitter onlangs aangetoond in zijn brief. Er was en is heel veel meer mis, zelfs financieel, ageren heeft tot gevolg gehad dat mij de mond gesnoerd werd, agressie van voorzitter en zijn achterban, maar deze soap bespaar ik lezer dezes.  (voorlopig?)

       #6894
       Rob
       Deelnemer

        Hoi Alex,
        Ik had eerlijk gezegd al een klein vermoeden dat er in de  VvE iets speelt en jij nu eigenlijk op zoek bent naar de spreekwoordelijke stok om mee te slaan.
        Het is denk ik niet makkelijk te achterhalen wat er in de betreffende vergadering precies allemaal gezegd is en welke bewoordingen daarvoor zijn gebruikt.
        Persoonlijk denk ik eigenlijk ook niet dat je hier heel veel verder mee gaat komen, zeker nu deze “benoeming” al 10 jaar ook door de vergadering in stand wordt gehouden.
        Persoonlijk vind ik het overigens ook al fout dat de commissie slechts 1 iemand heeft voor gedragen en de uiteindelijke keuze uit een aantal kandidaten niet aan de vergadering zelf heeft overgelaten.
        Toch, als ik jou was zou ik me nu eerder gaan richten op de dingen die daadwerkelijk fout zijn of gaan en daarmee andere leden en de vergadering proberen te overtuigen dat er iets veranderd moet gaan worden.
        “… Vervolgens 16-6-2008 een brief van de niet benoemde nwe bestuurder aan de leden om de maandelijkse servicekosten naar een andere rekening over te maken.”
        Die “andere rekening” is toch wel een rekening op naam van de VvE mag ik hopen !
         
         

        #6895
        @alex
        Deelnemer

         Beste Rob.
         Met dank voor de respons. Ik wil niet slaan, heb jaren van alles geprobeerd om orde op VvE zaken te krijgen. Tevergeefs helaas. Het betreft nu een resumé over jaren van meerdere onjuiste bestuurlijke en financiële handelingen waardoor de destijds voorgedragen bestuurder ter sprake is gekomen. De VvE rekeningen zal wel kloppen naar men mag hopen, veel onduidelijkheid, vaker is € 100.000 tegoeden overschreden, er zijn 10 rekeningen…. De kascommissie laat steken vallen, roept smaad en laster als daarvan iets gezegd wordt, je snapt het al, ik laat mij niet de mond snoeren.

         #6903
         Rob
         Deelnemer

          Uiteraard heel goed dat je je mond niet laat snoeren.
          Het is een goede zaak als eigenaren goed meekijken met het reilen en zeilen van e VvE !
          “… De VvE rekeningen zal wel kloppen naar men mag hopen, veel onduidelijkheid, vaker is € 100.000 tegoeden overschreden, er zijn 10 rekeningen”
          Dat mag je inderdaad hopen.
          Je zal niet de eerste VvE zijn waar de gelden worden gestort op een rekening die niet op naam van de VvE staan, met alle mogelijke gevolgen van dien.
          Gezien de tegoeden en het aantal rekeningen, (hoewel ik 10 wel heel erg veel vindt 😉 ) ga ik er vanuit dat het om een grote VvE gaat.
          Is er ook een externe beheerder in het spel?
          Heb je ook voorbeelden van de steken die de kascommissie heeft laten vallen?

          #6906
          @alex
          Deelnemer

           Beste Rob.
           Het betreft inderdaad een grote VvE ruim 100 appartementen met een extern bestuurder, dus zonder VvE bestuur.
           Het omvat onvoorstelbaar veel meer, jammer dat ik niet per mail kan reageren. Ja, heb voorbeelden dat de kascommissie op de hoogte was/is van bewijzen van e.e.a.
           Een kascommissielid heeft destijds deze bestuurder aan de ‘commissie nwe bestuurder’ voorgesteld waarna deze door de commissie nwe bestuurder in aanwezigheid van de ALV voorzitter is aangesteld en vervolgens voorgedragen aan de ALV die unaniem instemde.
           Deze Comm.n.B heeft samen met de ALV voorzitter het contract opgesteld volgens zijn brief . Bestuurder en voorzitter hebben zich niet aan deze VvE overeenkomstregels gehouden.
           Op herhaald inzageverzoek in bankafschriften is niet gereageerd, maar dat is een ander verhaal van een andere aan de VvE gelieerde afdeling.

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.