Bestuurder zichzelf benoemd zonder vergadering?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #40233
  PaulG
  Deelnemer

   Hallo allemaal,

   Het gaat om een VvE met 2 leden (2 appartementsrechten). In de statuten staat dat iedere eigenaar van een appartementsrecht 1 bestuurder benoemd (dus max 2 bestuurders). Deze kan alleen worden ontslagen door degene die hem heeft benoemd. De modelakte van 1992 is van toepassing op onze VvE.

   Mijn mede-eigenaar heeft zichzelf benoemd tot bestuurder. Echter heeft hij dit niet in een vergadering gedaan, maar heeft hij zichzelf ingeschreven als bestuurder bij de KvK. Ook is er geen sprake van een besluit buiten vergadering, althans er is niet voldaan aan de eisen (niet unaniem of schriftelijk).

   Mag hij dit zomaar doen? Moet dit allemaal niet plaatsvinden in een vergadering? Het lijkt mij dat, ondanks dat hij zelf een bestuurder mag benoemen, dit minstens op een vergadering had moeten gebeuren. De statuten en het modelreglement zijn voor mij hier niet duidelijk over. Anders kan hij toch buiten mijn weten om zichzelf benoemen en ontslaan, en wellicht anderen aanstellen als bestuurder, wat uiteraard niet wenselijk is voor de transparantie binnen de VvE.

   Alvast bedankt voor de hulp.

   #40236
   monaster
   Deelnemer

    Artikel 41 modelreglement 1992 is duidelijk.

    #40238
    PaulG
    Deelnemer

     dank je voor je antwoord. ik denk dat je de bepaling uit lid 1 bedoeld (“het bestuur berust bij een of meer bestuurders, die al dan niet uit de eigenaar door de vergadering worden benoemd”). Dat is echter in de statuten vervangen door de bepaling dat er maximaal 2 bestuurders zijn en dat iedere eigenaar een bestuurder benoemd. Het stukje “door de vergadering” is daarbij weggelaten.

     of moet ik daar uit opmaken dat benoeming dan zonder vergadering kan geschieden?

     #40244
     monaster
     Deelnemer

      Lijkt me wel nu deze zinsnede bewust dat n de Akte van splitsing is weggelaten.
      Blijft natuurlijk moeilijk in een VvE met twee leden. Een zeer goede samenwerking is hier een must.

      #40246
      RonaldL
      Deelnemer

       Ik lees:
       maximaal 2 bestuurders zijn en dat iedere eigenaar een bestuurder benoemd. 

       Dat betekent dus dat je als de wiederweerga zelf een bestuurder moet aanwijzen, desnoods jezelf, en die dan in moet schrijven bij de kvk.
       Vervolgens kan je dan met de andere bestuurder bestuursvergaderingen gaan houden en dan slechts als formaliteit een ALV uitschrijven en de besluiten bekrachtigen.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.