Bestuursbesluit te vernietigen?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #13015
  Anoniem
  Deelnemer

   Wat rustig op dit forum, ben ik de enige die worstelt met zijn bestuur? Goed nieuws, of Corona moe?  Of is forum stervende? Nog een poging dan: Wie weet raad?

   Ik heb een poging gedaan om en bestuursbesluit “Sorry maar uw agendapunt  gaan we niet agenderen op de ALV”. De (aparte-buiten-bestuur) voorzitter had er ook geen zin in.

   Dus ik roepen en schreeuwen en zwaaien met het reglement van Splitsing, groot onrecht  roepen, spartelen; nou ja ik kwam in een Trumpiaanse toestand, nam mijn pilletje, haalde diep adem en ging naar de advocaat, die het volgende antwoord gaf.

   “..vernietiging van het bestuursbesluit inzake weigeren agendapunten ALV. Uit de stukken maak ik niet op dat er door de ALV een besluit is genomen om agendapunten niet op te nemen. Naar uw mening worden echter niet alle punten op de agenda gezet en dat betreft geen besluit. Dat betreft het handelen van het bestuur en daar kunt u het bestuur op aanspreken. Nu er geen besluit genomen is om punten niet op de agenda te zetten, is er dus geen besluit dat u kunt laten vernietigen. Daarom zie ik geen redelijke kans van slagen gelijk gesteld te worden in dit verzoek….”

   Heb ik nu een catch-22 of hoe zit dat?  Voordat ze me in een dwangbuis afvoeren..(het bestuur zal me vrolijk uitzwaaien. “weer een weg gekregen..” . Ben ik gek of hoe zit het? Als ik gek ben verhuis ik naar een boeddhistisch klooster in Nepal.

   #35072
   RonaldL
   Deelnemer

    MR1992 art 33.3
    Tenminste 10% der eigenaars kunnen een ALV inroepen.
    Via deze weg heb je medestanders nodig.
    MR1992 art 36
    Je hebt het recht het woord te voeren tijdens de ALV.
    Dat kan je in je eentje. Afwachten wat de mede eigenaars er dan van vinden.
    That’s all.

    #35073
    Rob
    Deelnemer

     Wat rustig op dit forum, ben ik de enige die worstelt met zijn bestuur? Goed nieuws, of Corona moe? Of is forum stervende? Nog een poging dan: Wie weet raad?

     Je bent vast niet de enige die worstelt met zijn bestuur maar ik vrees zelfs helaas één van de vele. (niet voor niets roep ik al regelmatig dat een VvE een slechte ‘uitvinding’ is)
     Maar sommige kwesties lenen zich nu eenmaal niet zo makkelijk om op een forum besproken te worden.
     In jouw geval is het vooral een zeer persoonlijke kwestie waarvan het ook, wat mij betreft, niet duidelijk is hoe het allemaal precies in elkaar zit.
     Buitenstaanders kunnen daar niet zo heel veel aan toevoegen denk ik.
     Als ik het goed heb is in jouw VVE MR2006 van toepassing en conform dat reglement is het bestuur verplicht om aangedragen onderwerpen op de agenda te plaatsen.
     In dit artikel op NederlandVVE is daarover te lezen ;
     “… Als het bestuur dan weigert om het agendapunt te agenderen, dan zou die weigering (dat is een besluit van het bestuur) al snel in strijd kunnen zijn met de redelijkheid en billijkheid. Ook omdat dit strijdig zou zijn met de ‘geest’ van de reglementen. Daarover hierna meer. Het bestuursbesluit is dan in elk geval vernietigbaar (art. 5:130 BW).”
     Maar tussen recht hebben en recht krijgen zit helaas nog een groot verschil.
     Wellicht is het handig om een goede jurist op gebied van appartementsrecht eens te laten kijken naar jouw persoonlijke kwestie en te onderzoeken welke stappen er noodzakelijk zijn om het bestuur de kant op te dirigeren die recht doet aan jouw belangen.
      

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.