Bestuurslid met eigen klusbedrijf

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #36766
  Paul020
  Deelnemer

  Een van de ( gepensioneerde) VvE leden heeft een tijd geleden een klusbedrijf opgezet, speciaal om voor andere VvE leden te kunnen klussen. Hiervoor heeft hij een prijslijst opgemaakt etc.
  Onlangs heeft dit lid plaatsgenomen in het bestuur. De VvE vroeg zich af of dit belangenverstrengeling is om als bestuurslid jezelf opdrachten voor klussen te gaan geven. Er is toen besloten dat als hij als bestuurslid geen klusopdracht voor zijn bedrijf kan aannemen vanuit het bestuur.
  Echter zijn er zaken die zich voordoen, waarbij het handiger lijkt dat hij meteen zou klussen, dit is minder tijdrovend en lijkt goedkoper.

  #36767
  Bula
  Deelnemer

  Weet niet wat je vraag is maar een antwoord heb je zelf al gegeven.

  quote: Echter zijn er zaken die zich voordoen, waarbij het handiger lijkt dat hij meteen zou klussen, dit is minder
  tijdrovend en lijkt goedkoper.

  #36768
  Carla
  Deelnemer

  Beste Paul020, In eerste instantie vroeg ik mij af wat jullie onder ‘klusjes’verstaan. Wanneer de goede man een klusje kan doen voor een VvE lid, is daar, lijkt mij, niets mis mee. Is immers een privé kwestie. ( als er tenminste niet geklust wordt aan de gemeenschappelijke delen. Dat lid weet zelfs al wat het klusje gaat kosten. ( b.v. lampje ophangen, nieuwe kraan plaatsen enz. )

  Echter wanneer je ‘klusjes’ wilt gaan doen voor de VvE wordt het een andere kwestie. Er is dan eerder sprake van door de vergadering benoemde vrijwilligers, die ( hopelijk met verstand van zaken ! ) hier en daar een ‘klusje’ kunnen oplossen. Daar zijn regels voor ten aanzien van de kosten en eventuele vergoedingen. Lees hiervoor je Modelreglement en eventueel je Splitsingsakte.

  Ik vind het dus een verstandig besluit van het bestuur.

  Zaken die zich voordoen kunnen een snelle beslissing van het bestuur nodig hebben. Dat geld echter uitsluitend voor noodgevallen.

  Het bestuur is overigens niet gerechtigd om , zonder akkoord van de leden van de VvE, ‘klusjes’ uit te laten voeren die niet op de begroting staan. Behalve dus in noodgevallen.

  Met vriendelijke groet, Carla

  #36769
  Bob
  Deelnemer

  Er is dan eerder sprake van door de vergadering benoemde vrijwilligers,

  Niet wanneer het “klusbedrijf” de opdracht krijgt, dat heeft dan niets (meer) met vrijwilligerswerk te maken.

  Daar zijn regels voor ten aanzien van de kosten en eventuele vergoedingen. Lees hiervoor je Modelreglement en eventueel je Splitsingsakte.

  Vergeet bij “vrijwilligerswerk” in voorkomend geval zeker de belastingdienst niet!

  Het bestuur is overigens niet gerechtigd om , zonder akkoord van de leden van de VvE, ‘klusjes’ uit te laten voeren die niet op de begroting staan.

  Dat is zeker een onvolledig antwoord, de “armslag” van het bestuur verschilt afhankelijk van welk modelreglement vigerend is, en daarnaast ook nog afhankelijk van de eventuele bedragen in de Splitsingsakte.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.