Bevestiging aan gevel, VvE mag dat?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #3943
  Buurvrouw
  Deelnemer

   Indien een bewoner iets aan de gevel wil bevestigen dient er toestemming van de VvE gevraagd te worden. Geldt dit ook andersom?

   Het bestuur heeft besloten inbraakbeveiliging te plaatsen en ongevraagd, zonder mededeling, een strip aan mijn gevel bevestigd. Het is geen gezicht en in mijn ogen zeer waardevermindering voor mijn woning. Wat zijn mijn rechten?

   #3944
   Bob
   Deelnemer

    Hi Buurvrouw,
    Wat mij betreft is het bestuur buiten haar mandaat gegaan. Het bestuur kan in het gemeen slechts beslissen over onderhoud, en daar is met het plaatsen van inbraakbeveiliging geen sprake van. Voorts is het bedrag (voor onderhoud) waar een bestuur zelfstandig over kan beslissen meestal vastgesteld en beperkt. Over welk bedrag praten we?
    Je geeft aan dat het bestuur heeft besloten. Kennelijk zijn de leden niet geraadpleegd, is er geen vergaderbesluit om tot plaatsing over te gaan, noch is er iets over gesteld in de begroting? Is er in de akte iets over dit soort zaken bepaald, en is er een modelreglement van kracht? Dat kan nog ander licht werpen op deze kwestie.
    Wat vinden de andere leden hiervan (in meerderheid)?
    Vriendelijke groet, Bob.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.