bevoegdheid bestuur voor uitgeven geld

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10602
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste lezers,

  Ik vroeg me het volgende af. Het bestuur van onze VvE heeft ruim 6500 euro uitgegeven aan bebording, waarop is aangegeven dat parkeren alleen voor bezoekers is en buitenstaanders hier dus niet mogen parkeren. Hierover is ook nooit stemming in de vergadering over geweest en is het geld gewoon uitgegeven. De norm voor het bestur lig top maximaal 5000 euro.

  Nu haalt men een boekhoudkundig trucje uit, want nu stelt men (hoewel de begroting dit verhaal niet ondersteunt en dit gegeven nergens is gecommuniceerd) dat er een verrekening heeft plaatsgevonden met een gift van de bouwer van ons gebouw van 3000 euro, waardoor de uitgave per saldo 3500 euro is, en dat mag het bestuur dus uitgeven, zeggen ze.

  Mijn gevoel zegt dat deze “verrekening” illegaal is. De begroting moet hiervan melding maken en de eigenaren hadden hiervan op de hoogte gebracht moeten worden.

  Weet iemand hoe dit zit?

  #10609
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste Verbazing,
  Voor € 6000,00 kan je m.i. een klein dorp van parkeer borden voorzien. 😉
  Uitgaven dienen geboekt te worden bij de uitgaven en inkomsten ( ook een gift ) bij de inkomsten.
  Voor kosten die gemaakt worden voor het plaatsen van de beoogde borden dient eerst goedkeuring van de vergadering gevraagd te worden.
  Wat er met de gift moet gebeuren, ook daar beslist m.i. de vergadering over.
  Dat het bestuur zich meent te kunnen verschonen van hun handelen is onzin. Er is mandaat, zoals je zegt, tot € 5000,00. Maar dat bedrag is voor kwesties die niet kunnen wachten tot de volgende vergadering. ( lekkage,  stroomstoringen, en wanneer iets gevaar oplevert ) En dus niet voor het , zonder goedkeuring, aankopen van parkeerborden.
  Het bestuur trekt in mijn beleving, in deze, een te grote broek aan en gaan daarmee aan de regelgeving én de leden van de VvE voorbij.
  Met vriendelijke groet, Carla
   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.