bevoegdheid bestuur voor uitgeven geld

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10602
  Verbazing
  Deelnemer

   Beste lezers,

   Ik vroeg me het volgende af. Het bestuur van onze VvE heeft ruim 6500 euro uitgegeven aan bebording, waarop is aangegeven dat parkeren alleen voor bezoekers is en buitenstaanders hier dus niet mogen parkeren. Hierover is ook nooit stemming in de vergadering over geweest en is het geld gewoon uitgegeven. De norm voor het bestur lig top maximaal 5000 euro.

   Nu haalt men een boekhoudkundig trucje uit, want nu stelt men (hoewel de begroting dit verhaal niet ondersteunt en dit gegeven nergens is gecommuniceerd) dat er een verrekening heeft plaatsgevonden met een gift van de bouwer van ons gebouw van 3000 euro, waardoor de uitgave per saldo 3500 euro is, en dat mag het bestuur dus uitgeven, zeggen ze.

   Mijn gevoel zegt dat deze “verrekening” illegaal is. De begroting moet hiervan melding maken en de eigenaren hadden hiervan op de hoogte gebracht moeten worden.

   Weet iemand hoe dit zit?

   #10609
   Carla
   Deelnemer

    Beste Verbazing,
    Voor € 6000,00 kan je m.i. een klein dorp van parkeer borden voorzien. 😉
    Uitgaven dienen geboekt te worden bij de uitgaven en inkomsten ( ook een gift ) bij de inkomsten.
    Voor kosten die gemaakt worden voor het plaatsen van de beoogde borden dient eerst goedkeuring van de vergadering gevraagd te worden.
    Wat er met de gift moet gebeuren, ook daar beslist m.i. de vergadering over.
    Dat het bestuur zich meent te kunnen verschonen van hun handelen is onzin. Er is mandaat, zoals je zegt, tot € 5000,00. Maar dat bedrag is voor kwesties die niet kunnen wachten tot de volgende vergadering. ( lekkage,  stroomstoringen, en wanneer iets gevaar oplevert ) En dus niet voor het , zonder goedkeuring, aankopen van parkeerborden.
    Het bestuur trekt in mijn beleving, in deze, een te grote broek aan en gaan daarmee aan de regelgeving én de leden van de VvE voorbij.
    Met vriendelijke groet, Carla

    #105832
    jamhlemmens
    Deelnemer

     welk rechtsmiddel heb ik tot mijn beschikking om een bestuur dat zonder toestemming van de ALV grote sommen geld uitgeeft tot de orde te roepen?

     #106044
     Rob
     Deelnemer

      welk rechtsmiddel heb ik tot mijn beschikking om een bestuur dat zonder toestemming van de ALV grote sommen geld uitgeeft tot de orde te roepen?

      Je zou het kunnen voorleggen in de jaarlijkse vergadering bij het bespreken van de jaarrekening.

      #106219
      monaster
      Deelnemer

       Of in een extra ALV als het blijkbaar helemaal fout gaat.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.