bevoegdheid bestuur

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #531
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Kan het bestuur iets laten verwijderen (modelreglement 92), waarvan twijfel is ontstaan over prive of gemeenschappelijk is zonder dat het gevaarlijk is voor de leden voordat ze een boete geven conform het reglement? Het gaat om een rooster die is gemaakt in een luifel wat gemeenschappelijk is maar het splitsingsreglement zegt dat het gedeelte dat zich voor de winkel bevindt prive gebruikt kan worden voor reclame, naamborden, uithangborden en dergelijke. Het bestuur vindt het gat te groot. En daarom gaan ze het rooster verwijderen .

  #540
  Post
  Deelnemer

  Mijn mening is dat een rooster niet voldoet aan de omschrijving zoals u noemt. Het is duidelijk geen commerciële (reclame)uiting zoals dat wel duidelijk blijkt uit de voorbeelden.
  Als vervolgens het rooster geplaatst is in een bouwdeel wat tot de gemeenschappelijke zaken behoord en dit zonder toestemming van de vergadering is gedaan, dan heeft het bestuur daar mijn inziens wel degelijk recht toe om actie op te ondernemen.
  Hoe die actie ondernomen wordt is uiteraard ook belangrijk, dit dient wel te gaan volgens de regels in de Akte van Splitsing en/of het Huishoudelijk reglement.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.