bewonerscommissie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7877
  Gerda
  Deelnemer

   Zijn er VVE’s die een bewonerscommissie hebben, die tevens ontspanningsmomenten organiseren voor bewoners?

   Ons appartementencomplex is voor 55+. Leeftijd is hoog en van oorsprong was dit een serviceflat met veel voorzieningen.

   In onze VVE is een bewoners commissie die ook ontspanning organiseert. Nu vraag ik mij af of het goed zou zijn om alle groepjes en clubs onder de bewonerscommissie te laten vallen. Wie is dan verantwoordelijk? Zou het goed zijn om de aansturing via de bewonerscommissie te laten lopen.

   Wie heeft hier ervaring mee?

   vriendelijke groet, Gerda

   #7889
   Rene
   Deelnemer

    Ik kan alleen maar meegeven dat een bewonerscommissie (BC) andere leden heeft dat de VVE, en dus in die zin geen onderdeel is van de VVE.
    Bewoners hoeven geen eigenaar te zijn (bijvoorbeeld huurders) en eigenaren zijn niet altijd de bewoners (bijvoorbeeld verhuurders).
    De VVE heeft dus in principe niks te zeggen over de BC. Wel zou het goed zijn als de VVE en BC goed met elkaar communiceren over de onderwerpen die elkaar raken.
    Echter is het organiseren van uitjes absoluut GEEN VVE aangelegenheid. Pas dus op dat er ook geen VVE geld voor aangewend wordt.
     
     

    #7890
    Gerda
    Deelnemer

     de bewoners commissie is ingesteld door het bestuur met een taakomschrijving en bevoegdheden die opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement. We hebben dus wel degelijk met elkaar te maken.
     We hebben geen beslissings- bevoegdheid, geven alleen advies aan het bestuur. b.v. over het inrichten van onze logeerkamers voor gemeenschappelijk gebruik. of over het gebruik van een recreatiezaal die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt.
     Daarnaast organiseren we ontspanning. Geen uitjes. We hebben een budget die door bewoners op vrijwillige basis gestort wordt.
     Ik vind de taken voldoende en wens geen uitbreiding, daar zijn de meningen over verdeeld.
     We kunnen alleen advies geven aan een bestuur over wat wij wensen voor de bewonerscommissie, zij nemen de beslissing en er zal dan een aanpassing van het huishoudelijk reglement moeten komen.
     Ik twijfel alleen aan deze constructie, daar de leeftijd tussen de 55+ en 90 jaar ligt en er te weinig vrijwilligers zijn.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.