Bloembakken binnenzijd balkon / gallerij

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #3415
  Imnama
  Deelnemer

   Wij wonen aan het eind van de gallerij en hadden bloembakken aan de binnenkant van het hek gehangen.

   Door het bestuur (niet de VVe) worden wij nu gesommeerd deze te verwijderen.

   In het HR is hier niets over geregeld, in het gele boekje staat: (13.2)

   Het aanbrengen aan de buitenzijde van naamborden, reclame-aanduidingen, uithangborden, zonneschermen, vlaggen, spandoeken, bloembakken, schijnwerpers en in het algemeen van uitstekende voorwerpen, alsmede het hangen van wasgoed aan de buitenzijde van het gebouw mag slechts geschieden met toestemming van de vergadering of volgens regels te bepalen in het huishoudelijk reglement.

   Mijns inziens gaat dit artikel over bloembakken aan de buitenzijde van de ballustrade / hek van de gallerij, niet de binnenkant.
   Kan het bestuur van mij eisen om deze bloembakken te verwijderen ?

   #3417
   William
   Deelnemer

    Hoi Imnama,
    als het exact zo is als je schrijft, hoef je wat mij betreft geen aanstoot te nemen aan de berichtgeving van het bestuur. Tenminste, als hier daadwerkelijk niks over in het Huishoudelijk Reglement staat, én de splitsingsakte van de VvE is gelijk aan het modelreglement (gele boekje), hier kunnen uitzonderingen in staan.
     
    ‘Door het bestuur (niet de VVe) worden wij nu gesommeerd deze te verwijderen.’
    Als er daadwerkelijk een overtreding wordt begaan, is het bestuur gerechtigd om dit soort zaken aan te kaarten, daar zijn ze onder andere voor in functie 😉

    #3418
    Roel
    Sleutelbeheerder

     Beste Imnama,
     De regel uit Modelreglement 1992 ( gele boekje ) ken ik.
     Geen nadere, aanvullende regels in het H.H.R. ( bij ons b.v. wel……geen bloembakken aan de binnenzijde galerij ) en ook niet in de Splitsingsakte……dan zou ik, als ik jou was,   het bestuur  vragen op welke grond jij ze weg moet halen. Dat dient m.i. onderbouwd te worden.
     Succes.
     Met vriendelijke groet,
     Carla.

     Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

     #3419
     Bob
     Deelnemer

      Hi Imnama,
      Uit jouw post maak ik op dat je woont aan het eind van een galerij. Daar begrijp ik uit dat de galerij gemeenschappelijk is.
      Als de galerij inderdaad gemeenschappelijk is geldt ook MR1992 artikel 12.
      Lid 1 van dat artikel gaat onder andere over het “plaatsen”, dus over het vloeroppervlak.
      Lid 2 handelt over wanden en plafonds. Die mogen niet worden gebruikt voor het ophangen van “ook andere voorwerpen”. Strikt genomen zou je dus op een gemeenschappelijke galerij de buitengevel van de woningen en de plafonds niet mogen gebruiken om zaken op te hangen/bevestigen. Wanneer je die lijn logisch doortrekt zou hetzelfde kunnen/moeten gelden voor de wanden die feitelijk door het hek worden gevormd. Daar dus ook geen decoraties en wat dies meer zij.
      Verder belemmeren bloembakken de doorgang in een gemeenschappelijk ruimte, ook wanneer jij naar jouw overtuiging de enige zou zijn die daar last van zou kunnen hebben. Verder merk ik op dat het naar mijn vermoeden tevens, naast vluchtroute, de eventuele aanvalsroute van de brandweer zou kunnen zijn, en de brandweer is ook niet dol op obstakels.
      Mogelijk dat jouw bestuur zich hierop beroept, zeker wanneer het bestuur precedentwerking vreest en meer moeite zou (kunnen) krijgen met handhaven in het algemeen. Denk bijvoorbeeld dat jouw naaste buren ook bloembakken gaan ophangen, en dat jij geen bezwaar hebt. Dan kom je vanzelf op een hellend vlak en een regeling per galerij afhankelijk van de nukken van de aaneengesloten buren.
      Vriendelijke groet, Bob.

      #3422
      William
      Deelnemer

       Hoi allen,
       Ik heb het totaal verkeerd begrepen (niet goed gelezen), ik meende dat het om een balkon ging. Nu ik zie dat het om het hekwerk bij de (gemeenschappelijke) galerij gaat, neem ik mijn eerdere post terug.
       Het bestuur heeft alle recht jou te sommeren de bloembak weg te halen, aangezien deze aan een gemeenschappelijke gedeelte hangt. Hiervoor dien je toestemming te krijgen van de vergadering, ook al gaat het slechts om een bloembak op een stuk galerij waar verder niemand komt.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.