Coating betonnen balkonvloer

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 12, 20209:40 am door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #11801
  Anoniem
  Deelnemer

   Ik zit in een VVE met drie woningen: een beneden woning met tuin en twee appartementen met een klein balkon. Zelf woon ik op de bovenste woonlaag.

   Ik heb een betonnen balkon met een beschermende coating daarop. De beschermende coating begint los te laten en te schilferen. Als ik een nieuwe beschermende laag op het beton wil laten aanbrengen (ter bescherming van betonrot en dergelijke) voor wie zijn dan de kosten? Vve of prive kosten?

   In de splitsingsakte worden de volgende dingen over het balkon gezegd:
   Tot de gemeenschappelijke gedeelten worden ondermeer gerekend:
   a. funderingen, dragende muren en kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen, deuren, balkonconstructies, borstweringen, galerijen, terrassen en gangen, de daken, schoorstenen en ventilatiekanalen, de traphuizen en hellingbanen, alsmede het hek- en traliewerk;

   Iedere eigenaar of gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk, de plafonds, de afwerklagen van vloeren en balkons, het stucwerk, het schoonhouden en ontstoppen van alle sanitair en leidingen, de reparatie en vervanging van hangen sluitwerk aan deuren en ramen, ook aan die, welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen de gemeenschappelijke gedeelten en het privé gedeelte, de reparatie en vervanging van de privé brievenbus, de reparatie van radiatoren en radiatorkranen.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 weken, 2 dagen geleden door .
   #11834
   Rene
   Deelnemer

    Voor zover ik weet heeft beton geen coating nodig tegen betonrot. Echter wel tegen slijtage.
    Het makkelijkste is om te kijken wie de coating heeft aangebracht en wat voor coating het is. De VVE zou een beschermcoating aangebracht kunnen hebben, of de (voorgaande) eigenaar hebben een siercoating aangebracht.
    Bij ons heeft de galerij nu een coating gehad via de VVE, omdat de cement deklaag weggesleten was. Op de balkons konden bewoners ook kiezen voor een coating. Hoewel ‘t de deklaag van ‘t balkon wel extra beschermd, was het uitgangspunt een siercoating, dus voor eigen rekening.

    #11858
    K. Rab
    Deelnemer

     @ Rene, dat ligt er maar net aan uit welk bouwjaar het complex is
     @ Tim, de AvS is niet geheel duidelijk hierin en dus zal de vergadering moeten beslissen

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.