conflicterende regels in Splitsingsakte?

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #35212
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste lezers,

  Ik ben in een commissie Parkeren gekomen die moet bekijken, of de VvE eigenaren moet gaan beboeten die hun tweede auto op een parkeerstrook parkeren, buiten de slagbomen, en bestemd (zo zegt men) voor bezoekers.

  Maar ik lees artikelen in de AvS die iets anders zeggen en dus conflicteren met de bepaling dat die parkeerplaatsen alleen voor  bezoekers zijn.

  De notaris beantwoordt mijn vraag niet (maar daar laat ik het uiteraard niet bij zitten). Dit is wat ik hem onlangs schreef, en ik ben benieuwd of iemand hier iets over kan zeggen in juridische zin:

  Naar aanleiding van de laatste ALV van [naam VvE] ben ik opnieuw in de AvS gedoken, want bij het doornemen van alle artikelen in de akte vielen mij wat zaken op die in mijn ogen conflicterend zijn.
  Op blad 1, Inleiding sectie A staat dat wij “eigenaar zijn van een stuk grond met een vastgestelde oppervlakte, waarop wordt gebouwd 2 appartementsgebouwen en 114 parkeerplaatsen”. Dat zijn alle parkeerplaatsen, dus ook ‘de zijkant’, gelegen naast de overdekte parkeerplaatsen achter de hoogbouw, waarvan de VvE stelt dat die conform de AvS alleen voor bezoekers zijn.
  En in sectie B staat dat er geen beperkingen of verplichtingen zijn op die grond.
  Wel staat daarin dat er een stuk grond aan de gemeente is geleverd, waarop een erfdienstbaarheid rust waarvan letterlijk wordt gezegd dat “de eigenaar (de gemeente dus) moet dulden dat eigenaars en gebruikers van de woningen en parkeerplaatsen gebruik maken van 15 parkeerplaatsen met toegangswegen”. Er wordt verwezen naar perceel 2 op de splitsingstekening maar deze kan ik hier niet op terug vinden en is dus niet als zodanig aangeduid. Ook het cijfer 15 kan ik niet terugvinden, het zijn er namelijk 21.
  Bij bepalingen sectie B staat zelfs letterlijk dat eigenaren EN bezoekers dit deel van het terrein mogen gebruiken om te parkeren.
  Dat laatste conflicteert met F – artikel 16 lid 2 waar met opgeheven vinger wordt gezegd dat deze plaatsen uitsluitend voor bezoekers zijn.

  Komt op mij over als een conflictsituatie in de akte waardoor deze passages ten opzichte van elkaar mogelijk zorgen voor een nietigheid.
  Ik ben erg benieuwd naar uw reactie, deze kunnen we gebruiken in de Commissie Parkeren die zich hierover binnenkort gaat buigen.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.