Dagvaarding

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5715
  Marps12
  Deelnemer

   Hi,

   Ik heb een vraag…ik zat in een slapende VVE die de andere eigenaar,een woningbouwvereniging ,inmiddels heeft geactiveerd en eenzijdig een maandelijks bedrag heeft bepaald.Omdat er een huirder in het ander appartement zit die leeft  met de stelling”na mij de zondvloed”wilde ik nooit een bijdrage leveren aan het onderhoudsfonds.Daar was de woningbouw van op de hoogte.

   Nu krijg ik een dagvaarding voor achterstallige bijdrage….waarbij il nooit voor de hoogte vh bedrag heb geaccordeerd.Kan dat zomaar?

   Graag advies.

   Marps

    

    

   #5716
   Colin
   Deelnemer

    Ik vraag mij af waarom je het motto van de huurder als reden opvoert dat je tot nu toe geen bijdrage aan de VvE heb geleverd? De huurder heeft geen relatie met de VvE. Hij betaalt huur aan de verhurende eigenaar, in dit geval een woningbouwvereniging. Daarmee heeft hij aan zijn verplichtingen voldaan.
    Het staat buiten kijf dat de eigenaren moeten sparen voor groot onderhoud. Daar ontkom je niet aan. De woningbouwvereniging kan de VvE-bijdrage echter niet eenzijdig “opleggen”. Om betaling van de VvE-bijdrage af te kunnen dwingen, moet die bijdrage gebaseerd zijn op een begroting die in een ledenvergadering van de VvE is goedgekeurd. De eigenaren dragen vervolgens naar rato van hun breukdeel bij in de begroting.
    In dit verband is interessant hoeveel stemmen de eigenaren hebben. Als jullie allebei precies 1 stem vertegenwoordigen, kan er over alle onderwerpen in een ledenvergadering een patstelling ontstaan.
     
     
     

    #5718
    Bob
    Deelnemer

     Nu de woningbouwvereniging voldoende grond aanwezig achtte om je te dagvaarden zou ik mijn rechtsbijstandsverzekering maar direct betrekken.
     Wanneer je je niet op tijd verklaart of niet “verschijnt” wordt je anders mogelijk bij verstek veroordeeld.
     Meer dan voldoende reden om je zorgen te maken.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.