Dak en Dakterras

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #9134
    Anoniem
    Deelnemer

      Wij hebben een probleem. Wij hebben een huis gekocht die verdeeld is in 3 woningen. 1 bewoner zit er allang bijna 30 jaar al. Wij en de andere bewoner hebben het pas gekocht.
      Wij hebben de beneden woning en de andere eigenaar heeft de grootste deel met een dak en dakterras. En de eigenaar die al 30 jaar zit heeft de middelste gedeelte ook met een dak.

      Onze eerste vergadering is geweest toen wij nog geen eigenaar waren van het woning.  Maar daar zijn allerlei afspraken gemaakt en zaken besproken. De eigenaar met de grootste deel wist dat hij een huis kocht met gebreken en dat er heel veel kosten gemaakt moest worden. Daarbij zat dus ook de dak. Maar tijdens de vergadering wilde niemand MJOB nog opbouwen. Omdat iedereen de kosten op zich ging nemen van zijn eigen huis. Het staat in de notulen (is dit rechtsgeldig). De eigenaar zei nog ik laat me dak maken en daar heb ik al iemand voor was een vriend van hem. Dus toen is er geen sprake geweest dat wij ook mee moesten betalen.

      Na aantal maanden kregen we dus een appje van hem dat hij zijn dak heeft laten maken maar met heel veel problemen. De eerste had dus niet goed gemaakt maar hij had hem al betaald dus nam hij ook tweede aannemer om de dak te laten herstellen die door de andere was verpest. En hij heeft een kleine deel toch aan ons gevraagd om te betalen terwijl de afspraak anders was. En hij heeft ook dus zonder overleg zelf gaan beslissen. En nu zegt hij jullie horen de helft te betalen asn de kosten omdat jullie ook onder de dak zitten. Onze woning zit niet volledig onder zijn dak een klein deel en de andere deel zit onder zijn privé dakterras dus wij kunnen er niet gebruik van maken. Hij heeft dus ook zijn dakterras op laten knapen ook zonder overleg maar komt nu met kosten bij ons. En de vve is pas opgericht. En er is ook geen MJOB pot dus wij moeten het geld op zijn privé rekening overmaken een klein deel heb ik overgemaakt maar hij wil nu meer geld. Heeft hij recht hierop en dakterras is dus geen gezamenlijke deel moet ik dan ook voor betalen.

      Splitsingsakte ui 1990 klopt ook niet en de tekening die bij splitsingsakte hoort ontbreekt. Kan ik eisen om nieuwe splitsingsakte te laten opstellen.

      En is het verstandig om door externe iemand de vve te laten begeleiden.

      Sorry het is te lang geworden.

      Alvast bedankt!

      • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
      #9142
      Rob
      Deelnemer

        Omdat iedereen de kosten op zich ging nemen van zijn eigen huis. Het staat in de notulen (is dit rechtsgeldig).

        Dat is geheel afhankelijk van hetgeen er in de splitsingsakte is vastgelegd.
        Daarin staat precies vermeld wie waaraan moet meebetalen en voor welk deel.
        De ontbrekende splitsingstekening zou je bij het kadaster op kunnen vragen.
         

        #9183
        Rene
        Deelnemer

          We kennen je AvS niet, maar grote kans dat niemand een eigen dak heeft, alleen gezamenlijke daken.
          Dat ieder “zijn eigen deel” op zich neemt anders dan ‘t splitsingsdeel druist dan ook in tegen de opzet van een VVE.
          En de eigenaar heeft waarschijnlijk op eigen houtje aanpassingen gedaan aan een gemeenschappelijk deel.
          Persoonlijk zou ik kijken wat een reëel bedrag is voor de werkzaamheden. Dat de eigenaar hier vervolgens een potje van gemaakt heeft, zou ik niet zo snel aan meebetalen achteraf.
          De werkzaamheden aan het dakterras is afhankelijk van de AvS. Je kan wel zeggen ik heb er geen profijt van, maar sommige delen waar je geen profijt van hebt worden al rekening mee gehouden in de breukdelen.
          Even los van je verhaal, er is geen MJOP pot, je bedoelt daarmee het onderhouds- of reservefonds. MJOP is slechts het plan voor de komende x jaar. Aan de hand van dat plan kan je de opbouw van de benodigde reserves gaan inschatten.
          Dat plan is precies dat, een plan, het is geen besluit en ook niet bindend. Elke uitgave uit ‘t plan zal per jaar dat ‘t gedaan wordt besproken moeten worden op de ALV.
          Tot slot, niet reserveren is m.i. zeer slecht en kortzichtig gedrag. Bijvoorbeeld op ‘t moment dat er groot onderhoud komt en er is een eigenaar die niet de financiële middelen kan opbrengen, zal er een groot juridisch touwtrekken volgen wat voor niemand voordelig zal uitvallen.

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.